Det är inte spec vintrigt i åkersberga.

2011-12-27_13_01 (MMS)

Det är inte spec vintrigt i åkersberga.


Jag kan själv

Jag är så stolt över mig. Jag har nämligen lyckats föra över musik fårn datorn till mobilen helt själv. Innan har jag fått hjälp med det för att jag inte trott att jag kunnat, men se på tusan, jag kan själv!

Att tvätta eller inte tvätta

Idag är det stora fixardagen för mig känns det som. Tvätta, förbereda matsäck, packa iordning den megastora resväskan, ladda ner musik, föra över musiken till mobilen och så på det blir den en lunch med farmor och sen på kvällen en fika med tjejerna. Allt detta för att jag ska åka upp till Örnsköldsvik i morgon bitti. Ska bli superskönt att komma upp till norrland och förhoppningsvis få se lite snö och framförallt för att få träffa Johannes igen.

Det här med att tvätta, jag tror att det varierar hur ofta man tvättar sina plagg från person till person. En del använder säkert ett plagg en gång och sen tvättar medans någon annan användrer plagget 7 ggr innan det tvättas. Undra vad som är det optimala, det beror ju förståss på massavis med saker, så som har du spillt, svettas du mycket, vad det är för typ av material och plagg, luktar plagget illa, eller om man konstant vill gå runt och lukta tvättmedel framförllt handlar det om vad som menas med optimalt. Hur länge kvaliteten håller? Vad som är mest miljövänligt? Hur man bäst sprara pengar osv. Hmm den tål att funderas på en stund.

Inte så kaxig

Inte lika kaxig idag som igår...Att man inte lär sig att shotbricka är en typiskt dålig idé. Nu är tydligen dags att göra människa va sig och sen gå upp och möta släkten på pappas sida. Undra hur min kära kusin Hanna mår som också va ute och shottade igår =) Hoppas vi kan va svaga tillsammans.

Juldagen

Sitter med färg i håret för att ställa saker och ting till rätta. Snart blir det middag med mamma och sen blir det till att dricka lite vin med några kompisar för att slutligen gå på juldagsfesten på et av Åkersberga sunkhak, Tommys grill. Men såhär på juldagen brukar det va kul för att många kul människor som man inte träffar allt för ofta samlas på samma ställe.

Stå upp för dig själv och ta vara på dina fria val och ditt liv!

Dags att tycka lite. Människor som väljer att leva tätt inpå eller med elaka människor är fega människor, om de har ett val alltså. Om de inte har något val och måste bo eller leva med elaka människor för att de måste ha tak över huvudet och liknande så är det bara synd om dom, på riktigt, och jag önskar att de kunde ha det bättre. Men gör man det medvetet så får man skylla sig själv och kan endast klandra sig själv, även för konsekvenserna. Stå upp för er själva förusan! Helre ensam och må bra än att leva fler och vara olycklig.

Just sånt här blir lite extra tydligt på julen då man blir påmind om dessa förhållanden när det visas filmer i dessa teman. Det är då, iaf jag, verkligen tänker till och inser hur jäkla kasst en del har det. Nu pratar vi inte pengar eller så utan familjerelationer. Sen får man tänka på att så här är det varje dag och inte bara på julen...

Enligt mig så har väldigt många människor väldigt många fria val att göra. Vi har rätt att tycka och uttrycka oss, vi kan göra val som är betydlesefulla för resten av livet, även fast vi inte tror det.

Frågan är hur gör du dina val?
Är de genomtänka? Måste de vara genomtänkta? Görs dem med rädsla? Väljer du att leva och ha kul för dagen eller väljer du att vänta på de tillfällen som kommer? Gör du val som är lättast just nu men som får stora negativa konsekvenser för andra, kanske dina barn eller dina närmsta vänner? Väljer du att leva ensam för att du tror att det bara måste vara så? Eller lever du med någon som du tror att du måste leva med även fast du inte måste? Tänker du på helheten och det långsiktiga eller tänker du kortsiktigt och har tunnelseende? Tänker du på att du har fria val och en egen vilja och rätt att tycka till om saker, spec kring ditt eget liv?


Jag har fått mig en riktig tankeställare och har ett väldigt bra, enligt mig, nyårslöfte eller snarare en ny livsfilosfi som kommer vara mina ledord under 2012 och framåt.

Inpackad i mina mjukiskläder och är väldig...

2011-12-24_20_59 (MMS)

Inpackad i mina mjukiskläder och är väldigt glad att julafton snart är över.


God jul

2011-12-24_13_40 (MMS)

God jul


Julafton

En julafton utan snö, kommer inte som en chock men det är fortfarande tråkigt. Inte ens pyttelite snö ligger på marken. Har redan öppant julklappar här på morgonen. Mycket bra att ha. Snart är det dags att göra sig i ordning för att åka till en av mina mostrar och fira jul.

Kuuuuul....Suck. Så besviken. I morgon är ...

Kuuuuul....Suck. I morgon är det julafton. God jävla jul. Så mycket som jag vill måla, skrika och skriva...


Det här gör mig upprörd!

Den här länken gör mig upprörd, se här. Vad är det för jäkla kapitalistminister?!
Konstigt att politiken inte blir som det var tänkt och inte heller som den skulle om alla prioriteringar är som denna. Dom som inte ens har råd att ha gran? De som inte ha råd att fira jul så som det är kotym att göra i sverige, är detta den viktigaste investeringen för dom? Eller de som bryr sig mer om gemensakp än att öka dagens konsumtion, är det inte dom som investerar sin tid rätt eller kanske pengar, tar en dag ledigt för att umgås med sin familj istället för att jobba en dag extra för att ha råd med allt julstök, typ gran. Nä det här gör mig upprörd!

23 december

Sitter i mammas soffa och slötittar på tv. Avkoppling. Ikväll blir det till att spela bingolotto, det ska bli himla kul!

En bild från julmyset med styrelsen. Nu si...

2011-12-20_23_08 (MMS)

En bild från julmyset med styrelsen. Nu sitter jag iaf på bussen påväg mot Åkersberga. Jag tror jag kommer sova gott hela vägen till sthlm, tur att jag har övat ett par ggr på campusbussen mellan Norrköping och Linköping. Åh neeeej, hör nu i skrivande stund att det finns ett litet,litet barn på bussen som låter JÄTTE MYCKET....


OJdå

Hjälp, det är snart julafton. Idag, om en liten stund, åker jag till Stockholm för att fira lite jul och hälsa på vänner och familj. Jag hoppas på en lugn och skön vistelse för jag är så himla trött. Ska bli så himla skönt med lite ledighet =) I onsdags hade vi jul mys med styrelsen vilket resulterade i en mycket trevlig kväll ovh sedan en skönhetssömn på en soffa i Ryd. Mycket bra och trevligt! Jag återkommer, måste packa kart väskan.

Mys.

En väldigt mysig dag idag. Sovmorgon och sen frukost på stan med Johannes. Sen vart det julklappsshopping och snart dags att handla inför kvällens mysmiddag (och ja eftersom jag är så matintresserad så kommer det upp bilder på maten sen) och efter det blir det blir det bio, Tintin, med Johannes, Elin och My.
Tipptopp. Nöjd är jag med de julklappar jag har lyckats inhandla hittils. 3 kvar nu.
Såhär kul har man när han handlar julklappar i Norrköping, friskis va på plats och spred glädje.

Mysfredag

Humöret blev betydligt bättre efter en lunch med Johannes på stan. Nu ikväll har jag haft en väldigt mysig kväll och eftermiddag för mig själv. Har hunnit handlat lite julklappar, städat lite, ätit middag, kollat på veckans avsnitt av  Halv åtta hos mig, badat och nu vankas det film. Ljusen är tända, tofflor och myskläder på och lite hallon saltlakrits glass på det. Jag behövde verkligen en sån här kväll.

Det dåliga humöret

Hjälp va jag är på dåligt humör idag, jag vill dra ifrån allt och alla just nu och sitta själv i en stuga och kolla ut över en sjö, vandra i skogen, sitta på ett berg med ösregn som väder. Min hjärna spökar idag. Det känns som att jag skulle kunna explodera och sno ett barns valp bara för att få se ungen gråta.

Mysfrukost

Att sitta och titta ut på stora snöflingor och samtidigt äta risgrynsgröt är himla mysigt måste jag medge.
Idag har jag fått en ordentlig sovmorgon och ska snart springa iväg till jobbet. Den här helgen som träder i kraft om ett par timmar är sååååå efterlängtad! Så, snart kontoret i Norrköping, woho, inte så ofta jag hinner sitta i norrpan så det ska bli kul.
Dags att försöka göra människa av mig själv, det är alltid värt ett försök =)

Funderar på vad jag ska göra i morgon kväl...

Funderar på vad jag ska göra i morgon kväll...Någon som vill leka? Önskas: En trevlig fredagskväll. Finnes: Ganska trevligt sällskap


Trött!

Oj, här va det dålig uppdatering. Jaha just nu är jag så trött så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Det har blivit många sena jobbkvällar den här veckan. Det är kul att jobba för kåren men det blir ju en omställning så att säga.
Den här veckan har jag klarat av mina två första UB-möten. (utbildningsbevakarträffar) Då har jag möten med sektionernas utbildningsbevakare i både Linköping och Norrköping. Jag har även klarat av två julbord med jobbet och en massa annat, så nu är jag såååå trött, mätt och belåten.

Trött!

Oj, här va det dålig uppdatering. Jaha just nu är jag så trött så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Det har blivit många sena jobbkvällar den här veckan. Det är kul att jobba för kåren men det blir ju en omställning så att säga.
Den här veckan har jag klarat av mina två första UB-möten. (utbildningsbevakarträffar) Då har jag möten med sektionernas utbildningsbevakare i både Linköping och Norrköping. Jag har även klarat av två julbord med jobbet och en massa annat, så nu är jag såååå trött, mätt och belåten.

Saknar sommar och mina fina vänner från Åk...

2011-07-23_14_22 (MMS)

Saknar sommar och mina fina vänner från Åkersberga.


Humör

Är just nu på ett mindre fantasiskt humör. Ibland borde svordommar och silvertejp utnyttjas mer i det här samhället. Just nu känns det som om någon har kastat hårda snöbollar på nyfödda kattungar eller att någon tar ett barns endaste leksak och sedan skrattar, pekar och inte inser att det är fel.

Irri

Fan va irriterande det är ibland att alla får yttra sig om saker och ting!

Pigg tjej?

Igår va jag på vinprovning hos Helena med massa trevligt folk. Vi fick dricka både vitt, rött och rosé vin vilket kändes i huvudet idag, eller gör fortfarande. Jäkla rödvin! Jag och två andra kom på första plats och prickade in 5 av 9 viner. SÅ jäkla nöjd är jag med tanke på att förra gången lyckades jag inte ens pricka in vilket vin som var fulvin.
Ungefär så här pigg har jag vart idag,

Lördagsfika på Le Croissant med bagel och ...

2011-12-10_15_40 (MMS)

Lördagsfika på Le Croissant med bagel och the.


Idag har jag och amanda vart på återvinnin...

2011-12-08_16_00 (MMS)

Idag har jag och amanda vart på återvinningsstationen och hämtat tidningar till.en liten hemlis. Kändes lite lustigt att ta dom därifrån istället för att lämna tidningar.


det här hade jag velat ha till middag ikvä...

2011-11-25_18_55 (MMS)

det här hade jag velat ha till middag ikväll, potatisgratäng, kycklingfile fylld med fetaost och kryddad med färsk timjan. Så blev det inte utan det blev en piggelin till middag, kul. Nu är det ju så att piggelin är ju iaf väldigt gott så det finns ju positiva saker i det här också.


En onsdag

Igårkväll var det möte till klockan 12 på natten, kårfullmäktige möte. Intressant.
Så idag va jag lite trött men ändå inte så farligt som jag trodde att det skulle bli. Va nån timma i Linkan i morse och åkte sen till Norrköping för att göra min första miljö och kvalitetesrevison på ett företag. Väldigt intressant och vi fick beröm för at vi var väl förberedda och täckte upp det man brukar göra.
Nu är det bara att skriva revisonsrapporten kvar sen är kursen klar! Jag vill bli miljörevisor!
Iaf, efter revisonsbesöket satte jag mig på Trappan ett tag och fick lite jobb gjort.

Glad dag

Idag känns som en väldigt bra dag. Jag känner mig sådär glad bara, glad för livet, glad för det mesta. Det är skönt med sådana dagar må jag säga.
Idag är en lång jobbdag, men det gör verkligen ingenting, för jag ser fram mot FUM ikväll. Jga hoppas mitt toppenhumör håller i sig hela dagen och kvällen =0)

Idag pimpade jag och Emil kontoret. Fast m...

2011-12-05_13_01 (MMS)

Idag pimpade jag och Emil kontoret. Fast mest vart det att göra hyss på Niklas kontorsplats :-) Niklas kommer bli glad när han kommer tillbaka till sitt inslagna tangentbord, skärm och mus samt det.dinglade glittriga hjärtat precis i ansiktshöjd. Emil är duktig han.


Skärpning!

Ont i huvudet, snurrig i huvudet, för många tankar, för mycket "vill", för lite kunskap och på tok för lite mod. Dags att kamma sig nu och skärpa till sig! =0)

Snö!

Då har första snön fallit. Ytte pytte lite snö. Jag gillart men önskar att det kunde bli riktig vinter nu och att snön ligger kvar.

.

Söndag

Var på väg till skolan för nån timma sedan och blev då påmind om att det är andra advent idag när jag såg värmekyrkan här i Norrköping. Vackert må jag säga. Nu är det iaf färdigpluggat för idag och på onsdag är det dags, dags fär själva revisionen.


Tomte

Min fina hustomte som av någon konstig anledning åker på en trasig kjällke. Det är den och apelsiner med nejlikor som utgör julpyntet för i år. Mer pynt än förra året iaf =)

Julmys

Som sagt igår var det julmys hos Elin.A med peppkarkasbakning, fika och spel. Så himla mysig kväll!

Lycklig och känner mig lite extra svullen ...

2011-12-02_21_33 (MMS)

Lycklig och känner mig lite extra svullen efter pepparkakor med ädelost, glögg, vin, godis och lussebullar. Men attans vilken trevlig kväll jag har haft med My, Elin och Elin. Spelat Galenpanna har har vi gjort också. Att Wall street och James Bond kan vara så jäkla svårt att komma på. Likaså korvkiosk. Spelet gör verkligen namn för sig, jag va en riktig galenpanna...


Ikväll är det julmys hos Elin med bakning,...

2011-12-03_16_13 (MMS)

Ikväll är det julmys hos Elin med bakning, glögg, spel och ev lite vin. Detta är mitt bidrag. Ska bara komma ihåg kavel, formar och förkläde :-P Men innan det blir det gormandisk lördagsmiddag bestående av nudlar hemgjort vitlöksbröd och tzatziki, haha.


städryck

Idag fick jag ett städryck. Har städat hela köket, rensat ut saker från det tredjrummet som måste ner på vinden för annars dör jag av irritation om de fortfarande ska stå framme. Så ner med en miljard täcken, kuddar och filtar i förådet och in med johannes på tok för många gitarrer i garderoben osv. Snart är det dags att springa ner med prylarna till förådet.

Drömmar

Drömmar är konstiga. I natt har jag  iprincip drömt om alla mina nära tjekompisar jag haft de senaste 7 åren samt min familj. Det kanske är så  att jag har lite saknad efter dem, för att jag inte ser de flesta så ofta?

Bland annat drömde jag att jag och Sofia, som nu är på Irland, lånade en annan kompis bebis till ett spex vi skulle göra som gamla MAXare...Kanske har att göra med att jag nyss fått veta att en av mina kusiner ska ha barn i vår samt att jag saknar Sofia? Ja, jag försöker tolka mina drömmar, sjukt svårt. Men det roliga är att jag kommer ihåg vad jag drömmer och faktiskt mycket deltaljer.

Mer tröja. Så fin så fin :-)

2011-12-02_16_59 (MMS)

Mer tröja. Så fin så fin :-)


Min fina jobbtröja som jag numer bor i :-)...

2011-12-02_17_01 (MMS)

Min fina jobbtröja som jag numer bor i :-) Snart börjar fredagsmys. Tror det blir middag, peppisar och ädelost, grönsaker och dipp,massvis med ljus, idol och en bra film! Låter toppen enligt mig.


Idag gjorde jag på riktigt världens mest s...

2011-12-01_20_21 (MMS)

Idag gjorde jag på riktigt världens mest smarriga lassagne. Nom nom. Nu blir det sova för klockan ringer 5 i morgon bitti, studenterna måste ju få kaffe och klägg innan morgontentan. Klägg är, har jag fått lära mig under min korta tid i StuFFs styrelse, all typ av fikabröd. Bra ord. Nattinatti


Tips

Alltså det här med att ha permanentat hår är tusan ingen lätt match ska jag tala om för folk.
Iaf inte för mig så inte är så bra på att fixa med hår...
Hjälp va många i-lands problem jag förstorar upp.
Jag känner att jag behöver göra med samhällsnytta och tänker därför slå ett slag för miljön och hälsan och komma med lite mer miljötips till andra ovetande medmänniskor.
Inför jul städar majoriteten av folket skulle jag tro så därför kommer här ett tips från naturskyddsföreningen.

Såpa

I butiker lockas vi att köpa en uppsjö av rengöringsmedel – helt i onödan. Såpa funkar nämligen utmärkt till både köket, badrummet, toalettstolen, golven och möblerna. Miljömärkt såpa tär inte lika mycket på miljön som andra städprodukter, och du utsätter varken dig själv eller din familj för onödiga kemikalier.

Om du behöver starkare medel än såpa bör du välja produkter märkta med Bra Miljöval, i andra hand Svanen.

 

mer ingående finns att läsa här


RSS 2.0