Lycka

Och svar fick jag från restaurangen jag mailade, "Vi ska helt klart ta åt oss av dina synpunkter och noggrant överväga mer miljöväniliga alternativ till menyn." Det svaret vart jag väldigt glad av att se. Tänk att man faktiskt kan göra skillnad och att de finns dom som är villiga att göra förändringar, det är fantastiskt. Ska bli kul att se deras nya meny.

Mailat en restaurang och bett dom omvärdera sin meny.

Med inspiration från Katarina, en tjej som gick i min klass på miljövetarprogrammet, har jag idag dragit iväg ett mail till Källaren bacchus, en restaurang i Norrköping som har jättegod mat och trevlig lokal och personal. Det jag skrev i mailet var att jag bad dem att omvärdera sin meny där de serverar både tigerräkor och havskatt, fisk och skaldjur som absolut inte rekomenderas av naturskyddsföreingen, dessa är inte bra för människa och miljö. Jag skrev även till dom att jag skickade mailet i upplysande syfte och inte för att skälla på dom eftersom att de kanske inte var medvetna om inormationen kring havskatt och tigerräkor men att jag bad dem omvärdera sin meny med sin nya vetskap.

För den som vill veta mer klicka in här och se en kort film på ca 1 min om miljöboven jätte räkan/tigerräkan/scampi. På Naturskyddsföreningens hemsida kan man läsa om vilka fisk och skaldjur man ska avstå och vilka som är okej att äta, havskatt och tigerräkor står på listan över dom man inte ska äta. Listan finns här.

Jag ska då tillägga att varken jag eller Johannes valde något av de här alternativen då vi var och åt där i lördags. Fler borde vara engagerade i vad de stoppar i sig och vilka följder det har för miljön och faktiskt för deras egen hälsa. För i det stora hela så påverkar även miljöproblem människan, även fast många inte tror eller förstår det. Och det är just om det påverkar människan som folk helt plötsligt blir intresserade. Exempel, klimatförändringar.

Jag är så arg så jag snart exploderar

Jag är så arg så det känns som att jag ska explodera!!!! I en veckas tid har jag haft problem med att ringa från min mob, det har hackat hela jäkla tiden, ett fåtal samtal har gått bra. Idag va det extremt när jag skulle försöka ringa supporten på HP eftersom att min idiotdator inte fungerar nu heller. Blåskärm igen och något om att drivrutinen saknas( precis det som jag försökte åtgärda förra veckan då jag satt med hp i tele i 2 h). Fy fan va less jag är. Nu när jag behöver hjälp igen så går det inte ens att ringa från min telefon för att Telias jävla nät är trasigt!!!!! AAAAAAAAAAAAAAAH! Jag va nere i teliabutiken nyss för att jag blev så jäkla irriterad över det här och då sa som att dom håller på att jobba med näte och bygger ut, att det är störningar och att det ska vara klart i nästa vecka, om man har tur den här veckan! Men idioter!!!!!!!!!!! Information om det här har man inte fått och om man vill ha någon ersättning ska man ringa support. Telia som är så bra på att skicka ut reklam SMS varför skickar dom inte ut sms om att det är problem så man slipper undra? Ja det går ju inte att ringa till suporten på telia nu eftersom att det inte går att ringa något jävla samtal. Sa jag att jag va irriterad? Hat mot Telia och HP just nu. Två skitföretag!!!



Så här står det på deras hemsida ju nu. Det står inget vad jag kunde se om att det är störningar i nätet. Hur jävla svårt är det att informera sina kunder??? Information löser så himla mycket. Borde inte ett företag som Telia veta det?!

Måndag

Jahaja bloggen. Idag ställer jag om mitt liv. Nytt försök, nya tag och nya mål. Jag ska börja med att göra mig av med chipsen från igår och sen dra mig ut i friska luften. Efter det måste jag ta tag i dagens revisions förbredelser och sen ska jag läsa på om StuFF inför valet på Onsdag. Det finns en hel del att läsa på hemsidan, och jag kan tänka mig att det inte ens är i närheten av vad jag behöver kunna om skulle börja jobba för kåren. Ut i solen för lite ljusterapi!

Livet på en pinne

Jag älskar att ha massa tända ljus i rummet. Det är bland annat därför jag gillar hösten så mycket tror jag. Dra en filt över sig i soffan, tända massvis med ljus, helst doftljus och lyssna på regnet utanför samtidigt som jag kollar på en bra serie, det är livet på en pinne.


Söndag

Jag kan verkligen inte sluta lyssna på låten Jolene med Dolly patron. Nu måste jag typ skaffa premium igen på Spotify för att kunna lyssna för nu är det youtube som gäller. Jag har tydligt lyssnat så mcyket jag får på den här låten nu på Spotify...Nu är det mer Lost som gäller. Har bara 3 avsnitt kvar och sen är serien slut för alltid....

Bildbomb från igår, islandshäst ridning.

Igår hände det grejer hela tiden. Jag och johannes firad som sagt hans fördelsedag i går. Vi började dagen med att ta oss en bit utanför Linköping där vi red islandshäst ute i skogen på åkrar och mysiga vägar i höstsolen.  Det va första gången Johannes red, men det gick himla bra. Så där töltade vi runt på hästarna i mysig natur. Väldigt mysigt!
En himla massa stallkatter fanns som Johannes såklart blev bästis med.
Johannes busar upp en katt
Det slutande ungefär så här.
Pyssel och borst med hästarna innan ridtur. Han är duktig han.
Johannes havremoppe, Vinur (vännen på islandska)
Jag fick såklart den svarta faran aka lortgrisen att borsta och rida på. Straukur heter denna havremoppe ( grabben på isländska)
Johannes fick en lektion innan vi gav oss ut i skogen.
Jag ska övertala johannes att skaffa hästar =) Här vi två profsryttare.
En helt grym upplevelse! Sen bjöd jag ut Johannes på middag på Källaren Bacchus. Lätt Norrköpings bästa restaurang!!!! Utan tvekan och då har jag ändå provat många. Menyn kan få vem som helst att dreggla. Gå dit Så en megabra dag va det igår!

Sjunger med till grannens musik

Det är bra tunna väggar i lägenheten när jag hör att grannen lyssnar på Savage Garden-Affirmation och hör exakt vad dom sjunger. Så här sitter jag och sjunger med till grannens musik. Ganska lustigt. Jag längtar tills vi har en bostadsrätt, där kan det fasen inte vara så här tunna vägar som det är nu i hyresrätten.

Killen som bodde här innan är ju ingen favorit hos mig. Vi frågade han om det va lyhört och såi huset och mellan lägenheterna när vi va på visning. Han sa "nej det är det inte, jag brukar dundra musik och repa med mina kompisar här och jag har aldrig hört något från någon annan granne." Märkligt. Han är antingen döv, aldrig hemma, en dum jäkel som ljuger eller låter för mycket själv för att höra någon annan.
I morgon är det dags för halloweensittning på Trappan, förra året va jag där men iår blir det till att göra annat :P
Såhär såg jag iaf ut förra året, hehe. Jag va en halshuggen pirat för den som inte förstod det. Jag älskar pirater! Jag vill gå klädd som pirat varje dag.

dyrt kött!

Igår lagade jag helstekt oxfile för första gången i mitt liv. För det första va det väldigt svårt att få tag på oxfile i helbit i den här stan så jag fick springa runt till 4 olika affärer innan jag fick tag på vad jag ville ha. Då fanns det en bit kvar, jätte stor, skitjäkla dyr. Från och med nu ska jag uppskatta sådan mat ännu mer när jag äter den, ännu mer än jag gjorde innan. Iaf så jag lagade paramalindad oxfile ( inspiration från Halv åtta hos mig i tisdags) med råstekt potatis och hemgjord rövinsås. DRÖMkväll! Så blev det såklart förrätt och efterrätt också. Allt för Johannes ;)
Till det här hör att jag har samlat på mig en rad nya vuxenpoäng.
  • lagat helstekt oxfile
  • köpt och använt steksnöre
  • köpt och använt stektermometer
Idag blir det plugg och så....

Stackars brevbärare

För en stund sen stod jag precis vid ytterdörren i hallen och sträckte på mig, du vet sådär jätte skönt som man bara får till i bland och då måste man låta samtidigt för man sträcker på sig så mycket. Supernajs tyckte jag, bara det att precis när jag är inne i bästa delen av att sträcka på mig och gör ett märkligt ljud (ja ni fattar) så dimper det ner post i brevlådan 40 cm från mina fötter och jag hör någon skratta nervöst utanför dörren (våran dörr är typ papperstunn, iaf tror man det eftersom ljudet paserar rakt genom) som sen rusar ner för trapporna, stackars brevbärare...

Födelsedag

Idag fyller världens bästaste år =) Så, som sagt inatt va jag uppe och bakade tårta till honom. Det resulterade i att det blev tårtfrukost i sängen och sedan pannkakor till födelsedagsbarnet. Ikväll fortsätter firandet och även på lördag, han har ingen aning om vad jag har planerat för lördagen :P

miss i nassen

Mitt i natten och jag är vaken. Jo jag kan säga så här jag har bakat tårta till Johannes som fyller år idag. 3 h tog tårtan att göra. Pjuh. Han vet inget ännu för han är ute och festar med sin kommitte...Innan tårkbaket hängde jag några timmar hos Sofia och Jonatan och kollade på rosa bandetgalan, mys. Happ, kanske ska gå och sova då, födelsedagsbarnet lär ju inte komma hem på ett tag.

Promenad och rosa bandet

Har precis vart ute och gått en promenix med fina Sofia runt Strömmen. Ikväll hålls rosabandet galan i Norrköping och mitt på campus i värmekyrkan ska kalaset hållas. Så när vi gick förbi så kunde vi ju inte låta bli att spana efter kändisar och undra va dom höll på med. Såg blogg tyras rosa bil och Peter Settman samt att vi hörde Plura sjunga ( vi tror att det va han). Galan måste ses och pengar borde ges! Kul att det händer grejer i stan. Fick även massa äpplen av Sofia så nu ska det bakas igen.
Det är BHar som hänger på linorna. För varje inlämnad BH skämtes 100 kr till rosa bandet.

Laminerad-nominerad

Okej det här syftar mitt tidgare inlägg om förväntningar och  "nu kör vi" till. Jag är laminerad!!! På länken kan man läsa en kort motivering till nominering till StuFFs styrelse. Valet hålls den 2 nov så efter det vet jag om jag sitter på tjänsten eller ej.

Jag hatar teknikprylar!!!

Jag förstår inte varför jag ska ha sån jäkla otur med teknikprylar?! Måndags-exemplar! Just nu är det datorn som jag fick hem för typ en månad sen. Har suttit i tele med en stackars norrlänning vid namn Jonas på HP i typ 45 min. Tur att han va trevlig och har humor iaf. Vi har iaf tillsammans installerat drivrutiner, grafikkort eller bildkort??, tagit bort dessa, startat om datorn en miljard ggr osv. Det slutade med(för tillfället) att han fick rådgöra med en kollega om mitt problem och sen kommer han tillbaka till mig och säger att jag är den första med den här modellen på dator som har det här problemet och att vi nu måste kavala upp ärmarna , chokerande. Som vanligt då. Nu håller datorn på att återställas till som den var från början och sen ska en massa annan skit installeras så då blir det ett nytt samtal med HP. Oh happy day. Det här har jag gjort sen halv 10 i morse.........morr

Hur ska det gå

Jag har fått ett samtal, ett omtumlande glädjande och inspirerande samtal. Nu kör vi(jag)! Vi river förväntningar och bygger upp nya och ännu starkare!

IG i potatiskokning

Idag har jag knåpat ihop en mysig present till en väldigt fin vän som fyller år precis just idag. Klippt och klistart kort, himla kul. (på bilden har jag ställt kortet upp och ner och jag kommer inte besvara frågor på varför)

Jag har även misslyckats med att koka potatis....HUR gick det här till?! Såhär såg de ut när jag hade hällt av vattnet. Det bli IG i potatiskokning.

Trisslotten

Idag när jag skulle köpa en trisslott på Netto så fråga kassörskan om leg på mig, haha. Det hade jag ju inte med mig så det blev ingen trisslott. Vad är det för åldergräns, 18? Ser jag ut som 17? Hon sa " ta det som en komplimang" Jag bara skrattade.

Nu är jag redo

Idag har jag vart ute på en liten upptäckts-höst-promenad i Norrköping. Så himla fint väder och skönt ute så jag gick ut och upptäckte nya små mysiga gator runt omkring staden, kollade på små söta hus, gungade i en lekpark och bara gick och filosoferade och rensade huvudet lite. Sen blev det en liten kort sväng på stan. Nu är jag redo för att sitta vid datorn och ta tag i pluggandet.

Förändring

Jag har funderat lite på en sak, undra om vissa föräldrar inte vill att deras barn ska bli vuxna eller om de bara inte har förmågan av att se att deras barn har växt upp. Med tanke på att de finns föräldrar som väldigt sällan behandlar barnen som att de är vuxna individer. Föräldrarna tror att han/hon kan inte föra en konversation eller diskussion med sitt barn eller barnets kompisar för att föräldern tror säkert att barnen kanske inte förstår eller är intresserade. Andra föräldrar lyckas galant med konsten att förstå vart i livet deras barn befinner sig och anpassar situationen därefter. Ganska märkligt och intressant det där, måste ha att göra med kommunikation och förmågan att förstå och kunna läsa av människor?

kväller

Jag vet inte riktigt vad man ska säga om min kväll eller om mig. Har panerat fisk och ätit med rårivna morötter, koktpotatis och dillsås, sitter nu och väntar på Nyheterna och Halv åtta hos mig. Jag är nöjd! =)

inte snällt att ljuga

Det är ju tydligen jätte lätt att gå upp i vikt och himlans svårt att gå ner. Vågen måste ljuga efter den här helgen. Att ljuga är inte snällt så den där vågen kanske blir utbytt snart om den inte skärper till sig. Jag önskar mig en ny våg i julkapp, en snäll och ärlig våg som gör mig glad. Jaha, en promenad på det här kanske =0)

Experiment i vardagen

Jag har en ny övning för mig själv här i livet.  Leva lite efter " Bli inte förbannad, du blir bara arg" Att helt enkelt ha en mer positiv syn på det som händer och istället jobba med varför man reagerar som man gör. Nu menar jag inte att jag tänker låta bli att bli arg för att det finns barnarbete och miljöproblem utan jag menar mer personliga vardagsproblem som ex nån som tränger sig i kön eller säger något elakt till mig. I stället för att bli arg och upprörd över att saker händer i min närhet så måste jag börja analysera mitt beteende och kanske fundera på varför den där peronen gjorde som han eller hon gör och är det verkligen värt att lägga negativ energi på detta. Det här kan bli väldigt intressant och en stor utmaning. Det är ju lättare att bara bli just arg.

Måndag

Igår så åkte Madde hem till Sundsvall igen, tråkigt men fruktansvärt kul att hon va här! DEt har verkligen vart kul att samla ihop gamla festeristgänget igen och hänga en helg. Jag har känt mig sådär jätte jätte glad hela helgen och jag tror att det är deras förtjänst.
Idag känner jag mig fortfarande seg sen helgens bravader så återhämtningen fortsätter med plugg i soffan. Idag blir det till att ta tag i projektlednings kursen och fixa lite hemma. Tänk att det kan bli så stökigt hemma fast jag knappt har vart i lägenheten på hela helgen. Mysterium.
Gruppbild från i Lördags.  3 generationer MAX.

Vad är då det här KLIMAX

Ja och hur skulle jag beskriva KLIMAX för den som inte vet vad det är. Det är en fest som är 1 gång om året där alla som är eller har varit festerister får delta, man dricker fulvin i stafettlekar, har på sig overall och håller till på ett stortgrsfält och leker lekar och härjar sen avslutas det hela med en sittning och fest om man orkar. Alla blir som små barn och jätte glada och man träffar många man inte träffat på länge. Precs så var det igår.

KLIMAX

Igår var det som sagt dags för festeristfesten KLIMAX. Här kommer gårdagen i bilder. Idag har vi vart på golden bankok och ätit brunch och alla är ganska slitna idag. Som det ska vara efter ett KLIMAX alltså.

Drömkväll

Har vart på en fantatsik middag med mina Memento MAXare. Ätit tacos. pratat ikapp oss, kollat på gamla bilder från tiden på miljövetarprogramet och skrattat så vi fick kramp och bara umgåtts och haft kul. Vilken bra kväll. Nu är det häng i soffan med Madde och Johannes och säkert snart sovdags. I morgon är det KLIMAX ( den årliga festeristfesten som börjar dagen med spritfrukost kl 10.00)
Delar av Memento MAX.

+ 15 hp

Har vart och kollat läget på stan med Madde vi har käkat lunch och vi har även äntligen lämnat in uppsatsen i papersform till universitetet och lämnat in publiceringstillstånd. Snart kommer de sista 15 hp att registerars och examen är 100 % klar och jag kan få hem examensbeviset. Skönt. Snart blir det hårlockning och sen möta upp Memento MAX för tacoshäng.
Madde.

=0)

Vaknade upp och trodde att det var en vanlig fredag, men det är det ju inte. Det är en fredag då Madde är här, så himla kul. Mycket att prata ikapp. Nu är det dags att sätta igång dagen.

Har vart på intervju idag

Nu sitter jag på Linteks kontor i kårallen och hänger, väntar på att Johannes ska sluta jobba och på att få sjuts hem. Jag har vart på intervju för en tjänst i StuFFs styrelse. Jäklar va jag har blivit grillad på frågor, iiiiih lite svettigt var det allt. Jaha nomineringar kommer ut i början av nästa vecka så jag får hålla tummarna för att jag blir nominerad. Jag blev nominerad förra gången av valeberdningen men det räckte ju inte till så jag bara hoppas att det gör det denna gången om jag ens blir nominerad såklart. Förstår dom hur bra jag är? ;) Skämt och sido, skulle vara super kul att jobba för kåren.  Jag vill jag vill jag vill och jag kan! Håll tummarna för mig, ok?

Ingen sommarbränna

Man har ju ingen sommarbränna kvar direkt. Förresten så hade jag nog ingen snygg bränna överhuvudtaget detta år. Det ska bli bättre nästa år! Nu blire Linköping, om jag får åka med campusbussen såklart, annars blir det lite jobbigt.

Bättre än så här blir det inte

Bättre än så här blir det ju inte! Min favvo yoghurt är prissänkt och dessutom i alla tre smakerna i småföpackningar, jag är så lycklig! Den här slår alla yoghurtar smakmässigt och konsistensmässigt!

Jag är fantastisk

Jag är ju fantastisk idag, jag har nämligen gett mig själv frukost på sängen, det tackar jag för. Så himla bra med lite vardagslyx då och då. Hoppas fler använder sig av vardagslyx. Snart ska jag börja läsa genom min ansökan och fundera på vad jag egentligen har skrivit, har inte läst den sen jag skickade in den. Då tyckte jag att den var jättebra men det är ju två veckor sedan.
Alltså jag älskar det här klippet, haha. Måste ses. Jag skrattar högt åt det. Det är helt underbart! Det är 9 sec långt, så vill du ha en ännu bättre dag bör du ängna 9 sekunder av din dag för att se det här klippet.
En gammal bild när vi på gymnasiet skulle upp på kebnekaise!

Inspiration

Föreläsning med Maia Wetterstrand igår va helt klart värd att gå på, inte för att jag kanske lärde mig så mycket nytt men hon är väldigt inspirerande att lyssna på samt att hon är väldigt bra på att prata. Så nu har jag lite nya krafter att ta av med min nya inspiration. Nu är det dags att använda dessa och sätta fart på dagen.

Städa

Coldplay på, dags att ta tag i städningen för i morgon kommer Madde hit som sagt och ska bo hos oss ett par dagar. Så i hennes ära ska vi städa bort dammflodhästarna :P Inte för att det är så hemskt, vi städar hela lägenheten en gång i veckan med dammtork, dammsugning och golvtorkning mm. Det tror jag är mer ofta än genomsnittliga studenten? Hört att vissa dammsuger en gång i månaden. Då undrar jag, om man dammsuger en gång i månaden, hur mycket damm har man då inte i sängen som man drar dit? Iof, inget problem om man låter bli att gå barfota. Eller om man går barfot apå golvet och sen sover i tofflor. =)

"det är inte PBL!"

Jaha och här hade jag planer på att göra övningsdugga 1 snabbt och lätt idag. Det gick ju inte. Den är väldigt svår, huur kommer då den riktiga duggan vara om några veckor? Jag kommer lära mig hur mycket som helst, det är väldigt bra! Plugga, plugga, plugga! Så himla kul med "verkliga" övningsuppgifter, det är något som skulle ha behövts på miljövetarprogrammet i många kurser! Vi bad om det, men fick ju nedslag och fick följande svar " det är inte PBL!!!" " vad ska ni med såna till?"  " mjaaa...." Man kan göra övningsuppgifter PBLiga utan problem, och ber studenterna om det kanske man verkligen borde tänka över att göra ett par instuderings uppgifter ovansett pbl eller inte, eller? Och med instuderingsfrågor så menade vi att vi villa ha skriftliga sådana som man kunde öva på själv eller i grupp, för att typ kontrollera sina kunskaper.

Mycket kul som händer

Det är mycket skoj som händer de närmsta dagarna.
  • Ikväll är det föresläning med Maria Wetterstrand,
  • Torsdag ska jag på intervju
  • Madde kommer till Norrköping
  • Fredag ska jag hänga med madde hela dagen
  • Skriva ut uppstasen och lämna in så de sista 15 hp registeras
  • På kvällen är det Memento MAX mysreunion med middag osv
  • Lördag är det KLIMAX!
Ja och sen det tråkiga är att vi börjar kolla på Lost säsong 6 idag...snart är det över. Vilken serie blir det då?

Inget vettigt alls

Gårdagens mindre avancerade bakning. Så lätt att göra och så himla gott.
Det är kul att diska?

Snusk!

Just ja, jag skrev ju förut att jag har gjort samhället en tjänst då jag mailade bygg och miljökontoret på Norrköpings kommun ang en restaurang jag tyckte va äcklig, jag har nu fått ett mail från dom att dom har gjort en kontroll utifrån min anmälan. Här är resultatet och namnet på restaurangen för den intresserade. Snusk!!!! Och ännu en grej, har jag nämt att jag ska anmäla mig till livsmedelskursen på miljövetarprogrammet? Ganska kul, det här verkar ju ligga i min natur. Jag vill att det ska vara fräschat att äta på restaurang och inte såhär snuskigt som det beskrivs efter den här kontrollen, det kanske är min grej det här med livsmedelskontroll osv? Vi får se.

Ingen reklam längre

Den här otroligt snygga skylten har faktiskt hjälpt, vi får ingen reklam längre och det känns väldigt bra. Om man ska se till den snygga hanstilen kanske folk förstår varför jag fick öva skrivstil med killarna i skolan när jag var liten...Jag vet inte om det hjälpte spec mycket dock.

Studiebesök

I natt var första natten på länge som jag har sovit riktigt gott och ostört, det tackar jag för. Jag skulle gärna uppleva fler sådana nätter de kommande dagarna.

 

I morse mötte jag upp min grupp i Kursen Miljö och kvalitetsrevision för att förbereda oss inför vårt studiebesök. Japp, vi får alltså gå på studiebesök och jobba i grupp fast det är en distanskurs, hur bra är inte det? Jag gillare! Så nu känner jag mig riktigt studentig för tillfället.

Så idag har jag vart på Tyréns i Norrköping och pratat med en ansvarig för deras miljö och kvalitetsdel i Östergötland, tänk när jag är den där personen som studenterna vill träffa för att göra olika uppdrag. Jag längtar! Men jag förstår ju att det är ett par år kvar dit. Men jag tror att det är nyttigt att önska och längta efter att uppnå sina mål, inte bara inse att de tar tid. Vi ska alltså göra en revision av deras miljö och kvalitetsledningssystem, allt med panering, genomförande och revisionsrapport. Jag har redan nu lärt mig hur mycket som helst och ser fram emot att lära mig själva revisionsbiten.

 

 

Nog om det, lunch!



Pluggtid

Sitter, eller jag ligger i en soffa på Trappan och har gjort det ett par timmar. Jag och Katja har tillbringat lite pluggtid här. Jag förbereder mig inför ett studiebesök i morgon hos en konsultfirma. Innan var hon jag och Emma och åt lunch på Spicy Hot, och maten levde verkligen upp till namnet på restaurangen idag, mer än vanligt. Gott iaf.

Men snart är det iaf dags att bege sig hem och lägga ifrån plugget och inta Lost-position :P Åh va bra serien är, har sett halva säsong 5 nu också, lite tråkigt att bara ha 1½ säsong kvar. Vet inte vilken serie det blir sen...Jag drömmer om Lost typ varje natt, det kanske är överdrivet men det är sant, haha. Jag är fast och kanske gråter när jag sett sista avsnittet? Nejdå.

Jag ogillar och tycker att det är oförskämt när

Jag ogillar och tycker att det är oförskämt när människor smaskar, avbryter när man pratar, går ifrån när man två och två pratar och den andra förklarar eller berättar något, tror sig vara mycket bättre än andra, pratar om sig själv oavbrutet, klankar ner på andra helt utan anledning, endast säger negativa saker om folk i deras frånvaro och ja det finns ju en hel del till. Hade bara lust att få ur mig detta då det här är några av sakerna som på sista tiden har promenerat på mina nerver med spikskor! Nu övergår jag till mina mer lyckliga tankar, så som vilken grym bakisdag jag och Johannes hade igår.

Lördag

I lördags var jag ute och åt på Indra med ett gäng tjejer. Maten där går inte ens att beskriva med ord för att den är så god. Lätt en av Norrköpings bästa restauranger.

Efter middagen blev det mellanfest och till slut hamnade vi på Trappan. Som vanligt blev jag inte imponerad av vistelsen på Trappan och kliar mig i huvudet och undrar NÄR blir det sådär kul som det var förr, eller blir det kanske inte bättre än såhär nu? Saknar alla sköna människor som va där på "min tid" och jag saknar när Trappan var nytt och spännande, då va det jätte kul där. Nu är det massa ungt folk, typ 92 or och jag känner inget behov av att lära känna dom heller. Dags att se sig om efter nya möjligheter, gilla läget och sluta va så bitter, hehe?
Jag är inte så bitter egentligen bara mest förvånad över att tiden går så fort.

Alltså, det är ju söndag :-)

2011-10-16_13_45 (MMS)

Alltså, det är ju söndag :-)


Haha, det är fart på den här grabben idag.

2011-10-15_14_00 (MMS)

Haha, det är fart på den här grabben idag.


Har gett oss in på säsong 5 av Lost nu. De...

Har gett oss in på säsong 5 av Lost nu. Det är mycket som händer och det är mycket man inte riktigt förstår. Men serien är fortfarande bra! Senare idag blir det en springtur och sen ikväll blir det middag och vin på restaurang med ett gäng tjejkompisar. Känns som en bra dag :-)


fredagsmys

Fredagsmys med supergod middag, corona och idol tittande med bästa killen.
Innehåll för den intresserade: Pepparbiff, varm röra på creme fraiche, oliver, soltorkad tomat, färsk persilja och fetaost och en god sallad till. I Johannes röra var det även potatis. Jag gjorde även  persiljesmör. Om det va gott? Ja! Nöjd tjej.

Provar att blogga med mobilen, ska även pr...

2011-10-14_14_34 (MMS)

Provar att blogga med mobilen, ska även provgå mina nya skor (älg-ben) till affären och köpa kött. Jag är så sjukt sugen på rött kött så ikväll blir det mys fredagsmiddag deluxe! Varför älg ben? Jag brukar kalla uggs för älg fötter (ser verkligen ut som det, med lite fantasi) så då måste ju dessa skor vara älg ben?


Ljuva ironi

Tänkvärt!

Med det menar jag framförallt att alla studenter ska sluta åka campussbussen mellan Linköping och Norrköping och istället börja cykla mellan städerna! Jag menar också att alla som har bil är djävulens barn, att biltillverkarna är genomgående onda på alla sätt, att dom som åker tåg för att jobba eller besöka någon vän borde prioritera om och låta bli att hälsa på och eller jobba (det blir kö på rälsen om ni håller på att åka så mycket) och allt detta kommer leda till en minskad cykelstöld i landet då alla kommer att ha en egen cykel och inte behöver sno andras. Byt ut tåg, bilar och bussar mot cyklar men låt bli spårvagnen, den måste va kvar. Jag slår ett slag för cykeltillverkarna. Jag har då svar på allt :P

 

 

Men i vissa lägen borde fasen cykeln, eller varför inte de egna benen användas, som när min lillebror åker bil till centrum (3 min gång) och massa andra exempel på när folk ska till jobbet och tar bilen då de egentligen har 15 min gång dit. På riktigt, det är hemskt på många sätt.

 

 

Och vipps flög jag iväg i tankarna och funderade på människans utveckling. Med tanke på evolutionslära... Undra om människan i framtiden kommer ha kortare ben eller inga alls eftersom vi knappt använder dom (eller förlåt koppling, gas och broms finns ju på bilen, men just ja det finns ju automatväxlat = mindre benjobb)? Eller kommer vi utveckla supertummar för att trycka perfekt på våra smartphones?

 

 


ful-snygga

Det är ju inte varmt ute om man säger så, jag måste skaffa mig en mössa. Har vart ute och gått en sväng, skönt att det var sol iaf.

Annars idag då... Det ska bli spännade och se om jag får någon reklam idag eller om lappen faktiskt hjälper. Spänningen är olidlig, jag vet.

Jag måste visa vad jag ha köpt, jag kan inte säga att dom är snygga men dom är ful-snygga så att dom bli coola.

Jag ska göra ett test

Jag ska göra ett litet test. Nu har vi ingen skylt som säger "ingen reklam, tack" Så jag ska prova att sätta upp en sån och se om vi får någon reklam. Om vi får reklam tar jag steget längre och skriver en annan lapp i stil med det jag skrev i inlägget innan. Om vi fortfarande får reklam så ska jag öppna dörren när brevbäraren skiter i att jag absolut inte vill ha reklam och då ska jag istället säga det till honom öga mot öga. Om inte det fugerar så får jag komma på en ny plan då. ( jag kan ju inte gå ut för hårt i början, då kan jag verka otrevlig, haha) Det här är mitt nya uppdrag. Tur att jag har så lite att göra om dagarna så jag kan pyssla med sånt här.

Den här lappen blir man lycklig av, hoppas inte mitt engagemang går så här långt.

Nedras reklam, sluta terrorisera mig

Nu har jag lessnat på att få en nedrans massa reklam som dundrar ner i postinkastet och skrämmer livet ur mig. Jag är less inte bara för att jag blir rädd utan också för att jag aldrig läser reklamen utan kastar den direkt. Eller så ligger reklamen kvar på dörrmattan tills jag bli tillräckligt irriterad över att den ligger där och är tvungen att ta upp och sen kasta den... Om jag vill få vetskap om några erbjudan så går jag in på respektive butiks hemsida och tittar vad som erbjuds. Så sluta säljtracka, slösa på papper och terrorisera mig med reklam i pappersform i mitt hem! (jag ska göra en skylt och sätta upp på dörren)

 

Ha ett reklamblad på nätet och nöj er så! Nu gör ju alla butiker både och, pappersform och nätet.



Jag behöver en rullator

Där fick jag för att jag igår sa att jag ville ha en sån där skön träningsvärk som man får av intervalllöpning. Idag känns det som att jag behöver en rullator för att kunna förflytta mig. Soffläge, städa och ev muffinsbak på dagens schema, alltså om jag kan röra mig. Förr i tiden, då jag spelade fotboll, så tränade jag ofta och sån här träningsvärk uppstod sällan, jo bara under försäsongen under just intervallträning. Jag ska inte klaga egentligen för snart är jag stark, eller?
Laget på träningsläger i Spanien år 2006. på den övre raden längst ut till vänster av spelarna hittar man mig. Fasen va kul vi hade på träningslägrena.

Blond och intervall

Herregud vad har jag gett mig in på, har nyss laddat med en proteindrink och ska snart gå och köpa mig en Celsius om ett tag för att sedan ut och jogga och springa intervaller, önska mig lycka till för det kan jag verkligen behöva. Pepp är jag iaf.
Jag hittade massa gamla bilder på mig på efterfesten.com, jag provade av en slump om mitt konto fanns kvar. Eller nej så var det inte, jag provade att logga in för jag visste att det fanns en bild på min hund där. Då hittade jag iaf dessa bilder, blondie.
Den här bilden med hatten togs 2005 eller 2006 när jag skulle på studentskiva, alltså 5-6 år sen. Det är nog ungefär då resten av bilderna togs också. Är jag lik mig själv?

Cavalier

Hur sjukt är det inte att det finns så himla fina hundar?! Enligt mig är det här den finaste hundrasen, överlägset. Det finns många fina raser men inte lika fina som Cavalier king charles spaniel. Sitter och tänker på hur mysigt det skulle vara med hund.

Här är en bild på min familjs Cavalier som vi hade förut. Ronja, som jag av någon anledning kallade Odill. Har bara en bild på henne...Henne kunde jag också älska ihjäl.
Bilder på andra cavalierer som är väldigt lik henne när hon var liten.

Sverige-Holland

Startade dagen med en promenix i det fantastiska vädret! Sen gick jag och handlade en sväng och nu resten av dagen så blir det nog plugg och ev lite träning ikväll. Strax blir det proteinpudding till frulle!

Men alltså, vilken bra match Sverige spelade igår mot Holland! Det var spännande varje minut så jag kunde inte slita mig från teven förrens det var halvlek och sen när matchen var slut. Elmander, vilken man! Så himla bra. Alla var bra. Jag var helt lycklig när matchen var slut och insåg då att jag måste börja kolla mer på sport. Och med sport menar jag då fotboll och hockey. Det är dom viktiga tv-sporterna. Jag ska följa EM 2012 det är ju ett som är säkert.
Jag gillar att kommentatorn inte hade en susning vilket datum det var, han måste helt enkelt vart så inne i matchen så han glömde bort det. " idag den 10 september!....eh jag menar den 10 oktober..." Synd bara att det var den 11e. Jag skrattade högt.

Träna igen

Okej nu har jag tagit mig i kragen och börjat träna igen. Jag var på en promenix med Sofia på ca 6 km i höstsolen och sen gick jag på ett mördarpass på friskis och svettis. Station medel 70 min. Det låter kanske inte så farligt men det är verkligen döjobbigt men jätte jätte kul! Jag trodde jag skulle spy för att det va så jobbigt, jag gillar sånna pass. Förr gick jag ofta på det passet, jag ska börja igen! Nu är jag skakis i kroppen och jag skulle bli förvånad om jag inte har träningsvärk i morgon =) Nu jäklar, nu är det träning igen som gäller!

Rastlös och ensam

På riktigt är mitt liv väldigt ospännande just nu och jag skulle gärna byta med någon annan för tillfället. Jag sitter mycket hemma och "pluggar" och söker jobb (som jag inte ens får komma på intervju på för att det är över 100 sökande på varje tjänst) om dagarna, jag är så less så jag vet inte vad...idag sitter jag iaf på Trappan. Men att bara ha tider som är för en själv, att inte behöva anpassa sig efter nån annan med möten osv är väldigt otillfedställande. Det är jag med mig själv och endast jag. Jag gillar att ha mycket att göra, många bollar i luften och det är just precis vad jag inte har just nu, jag saknar det.  Jahapp och denna kväll får spenderas i soffan med en kudde. Bläää, kan det hända något snart för jag blir galen annars!!!!? Sjukt rastlös och känner mig ensam. Ska iaf träna lite innan det blir soffan, blir en promenix med Sofia och sen ett pass på friskis.

problematiken

Att det alltid ska vara det här problemet med att duscha... Jag drar mig så länge jag kan då jag tycker att det är jobbigt att duscha. Eller framförallt jobbigt är det efteråt då man är blöt. Däremot så avskyr jag att vara smutsig och gillar att ha nytvättat hår. Någon kanske förstår problematiken här?



Bara för att jag kan

Jag vill bara meddela att jag tänker ta en lååång sovmorgon i morgon, bara för att jag kan. Det kan dom som ska upp tidigt tänka på. Moahaha.

Jag har gjort samhället en tjänst

Idag har jag nog lite samhällsnytta kan man säga, tror jag. Det känns så iaf.
I lördags var jag och Johannes och åt lunch på stan och då blev jag lite lätt äcklad av stället vi va på.
Det första äckliga jag la märket till är att hon som vistas i köket har långt utsläppt hår som hänger och flänger(hamnar i maten?),sen ser jag att barnen som lekte utanför som alltså lekte på marken nu leker och hänger bakom disken där man beställer mat och alltså kladdar omkring på ytor där maten förbereds (det var barn till hon som jobbade för hon verkade helt okej med att ungarna hängde vid bänkar och färskvaror och desstom skrek), sen ser jag hur en man kommer in med en hund inne i lokalen där man sitter och äter han sätter sig vid de andra 5 barnen och en annan kvinna. Hunden är alltså inne i lokalen med dom, hoppar runt på stolar och leker med barnen. Mannen pratar med kvinnan i kassan sittades från sin plats, han ägde säkert stället och det var säkert hans fru som jobbade. jag har sett honom där förut och han beter sig som att han äger stället.
Men alltså hur ofräscht är inte det här??? Baciller deluxe. Så idag hörde jag av mig till miljö och hälsa på Norrköpings kommun och berättade det här för dom. Får se vad som händer. Det känns som att jag har gjort samhället en tjänst, nu kanske någon slipper bli sjuk.

Rätt och fel

Just nu sitter jag i bomull och pluggar. Innan var Eva från min kurs här så vi pluggade tillsammans och gjorde checklistor inför en revision. Nu är vi klara, jag ska bara snygga till det hela. Jag tyckte inte att vi kunde lämna in det så fult som det var lay out mässigt. Så nu får jag sitta här ett tag till i min ensamhet, jag har ingenting emot det. Det är ganska skönt att sitta i skolan. jag hinner exempelvis fundera på  om jag kanske ska baka muffins senare idag, jag vart lite inspirerad av Lisens jättefina muffins i helgen och jag hade ju faktiskt tänkt att göra det för 2 veckor sedan...

 

 

Förövrigt så finns det rätt och fel sätt att äta kanelbullar på. Fel sätt = tar en tugga rakt genom hela bulen utan strategi. Rätt sätt= drar bort den yttersta kanten först, alltså att man river av en remsa och sedan fortsätter man så. När det är bara mitten kvar, alltså mitten av mitten då är det okej att stoppa hela i munnen. Bara så att alla vet det nu.



Voila!

Igår kväll när jag skulle hälla upp en kopp mjölk så fick jag verkligen inte upp skruvkorken på mjölkpaketet...Dom korkarna brukar inte sitta så hårt med den här var typ fast limmad. Tillsut vart jag less och löste problemet med saxen.
Så, Problemlösning: När man är för svag för att skruva av korken så tar man till saxen. Voila!

Det kan man inte tro

En bild som togs i Juni detta år, det skulle man inte kunna tro. Vi har lärt oss att resa i tiden, någon gång när jag har tid så kan jag lägga ut formel på hur man gör. Idag är jag så upptagen med att hitta rätt position i soffan för att sitta så bra som möjligt när jag kollar på tven.

Vin och ostkväll

Igår var det vinprovarkväll på 8 flaskor vin (både rött och vitt) hemma hos Daniel och Elin. Vi skulle gissa vilket vin det var genom att smaka och sen läsa på etiketter som vi fotograferat på systembolaget som vi hade slängt upp på tvn. Det va ju inte lätt kan jag säga, spec inte då vi satt och åt vitlöksost och annat till. För det kan ju omöjligt ha att göra med att vi hoppade över spottkoppen i vår vinprovning och att det va 8 sorter vi provade, nä det måste vart vitlöks osten som gjorde att vi hade så få rätt. Men sjukt trevligt hade vi och många goda nya viner. Vinnaren hade hela 3 rätt( av 8), skrämmande. Jag hade 2 rätt och var den enda som inte lyckades pricka in vilket vin som var fulvinet (Back och Lisen tog med en bonusflaska med just fulvin). Jag var helt säker på att det första vinet var fulvin för det var så fruktansvärt äckligt, det visade sig att det var Two oceans, såå... köp inte det vinet.

Idag har jag och Johannes legat soffan och ätit lyxfrukost och sen har vi kollat på Lost i över 6 h. Nu är han borta på grabbmiddag och jag är lämnad själv denna söndagskväll, stackars, stackars mig.

Spökvandring

Fruktansvärt bra spökvandring igår på Arbisteatern bland alla kostymer och förklädnander nere i kulvertar och genom trånga utrymmen och med riktiga skådespelare. Jag är imponerad!
Filmen innan vandringen såg jag totalt en kvart på sen blundade jag och höll för öronen, skräckfilm är verkligen inget för mig.
Senare I7 i dag blir det ost och vinkväll!

Umgås

Nu är jag glad och vet hur man gör en checklista! Jag har lärt mig mycket idag vill jag lova. kul =)
Efter ett telefonsamtal på nästan 2 h med Helena så kunde vi inte slita oss från varandra och bestämde oss för att spendera lite mer tid tillsammans med lite middag, lite te och sen uppladdning inför spökvandring ikväll. Det som vill vara med är välkommen. Kl 22 skräckfilm i skolan med massa annat folk  och sen 00.00 spökvandring, jag kommer få skador för livet. Men det ska tydligen vara KUL, enligt johannes som tvingar med mig.

I skolan

Nu blir det problemlösning på hög nivå. Sitter i skolan och väntar på en kurskamra,t som jag inte vet mer om än att hon heter Eva, ska komma hit. Vi ska lösa en gruppuppgift i kursen miljö och kvalitetsrevision. Göra checklistor och handlingsplaner, helt enkelt planera en revison på en organisation utfrån specificerande och redovisande dokument. Jag kommer vara glad när jag har det klart för mig hur man gör...

Torsdag

Undra om det är möjligt att älska ihjäl någon?

Väntan

Jag säger det igen, jag avskyr att vänta på saker, jag avskyr att vänta på svar, jag gillar inte att vänta över huvudtaget... Det gör mig knäpp och får mig att spekulera så himla mycket om allt. 27 dagar kvar av väntan. Jaa, det handlar om jobb...
avgångsklass 2011, woho.
Examen!

virrpanna

Jag måste bara få skryta lite om vad jag lagade för mat igår, jag är så oerhört nöjd.
Det är ingen världsny maträtt eller så, men att jag gjorde den och att den blev bra var superkul.
Jag panerade fisk och stekte till perfektion och serverade med kokt potatis, rårivna morötter, citron och hemgjord dillsås. Påminner om grundskolans tisdagsmat fast ännu bättre, för vem älskade inte den maten i skolan? Det här blir det mer av! Så himla mycket godare att äta hempanerad fisk och äta riktig fiskfilé istället för en stackars fryst fiskpinne. Nu när jag skrev inlägget så blev jag osäker på det var tisdag igår eller o det är det idag, tur att det står på datorn vilken dag det är, virrpanna.

Jobba mot tydliga mål

Jag är ganska så imponerad av mig själv idag. Vipps så har jag gjort fyra st uppgifter i kvalitetesledning. Två st kvar och klockan är endast 14. Tjejen kan. Men jag erkänner, jag jobbar mer gärna än att plugga, jaha det va ingen nyhet, okej. Jag tror att jag är gjord för att jobba. Att prestera och tävla mot mig själv och jobba för att nå uppsatta mål.  På miljövetarprogrammet var ju målet att ta examen, det var det jag strävande efter. Nu har jag gjort det, tagit examen, och pluggar kurser för att jag måste eftersom jag inte har jobb, ännu. De är ju inte riktigt samma sak när man pluggar på distans...Jag ser inte de där tydliga målen att nå, ganska omotiverande. Men iaf, åter till kvalitetsledningssystem och de två sista uppgifterna, jag vill ju inte bli återbetalningsksyldig till CSN, det är typ det som är mitt mål nu...Ni kanske förstår min motivationsnivå nu för att plugga?


Avstå jätteräkan!

Alla som inte sett filmen Anti scampi borde göra det snarast, den hittar ni HÄR.
Den är 1½ minut lång och i den förklaras det varför man borde avstå att äta jätteräkan och visar istället på andra alternativ på skaldjur som är okej att äta.
I lördags på brunchen så fanns det bland annat friterade jätteräkor som en av rätterna...Jag har såklart sett den här filmen innan och blir lite lätt upprörd över att alla där ska sitta och äta de där miljöbovarna. Istället för att groma och skrika (passar inte riktigt mig plus att man får inte fram vad man vill med det) så frågar jag dom om någon har sett filmen aniti scampi eller reklamkampanjen. Det hade ju såklart ingen. När jag då berättar om vad som sägs i filmen osv så verkar det faktiskt som att dom tog åt sig av det jag sa samt att de blev intresserade av att veta mer. Chockade blev en del också, inte kan väl en liten fjuttig räka som kallas jätteräka vara något dåligt för miljön? Jorå, se filmen. Kanske har jag påverkat någon mer att avstå från att äta jätteräkan nu.

Dill

How to make dillsås! Dilllliii, dilli, dillli, dillllllli, diiilllli dilldilll DILL, dill, dill DILL! Jag ska göra en dillsås och i den såsen tänker jag ha dill, mycket dill. Dill är en tacksamt ord att sjunga på, prova! Så sluta dilla om att göra en dillsås och ta fram dillen och gör en sås med dill. En DILLsås.

Pepp!

Har åter fått upp pluggmotivationen efter att har varit väldigt ineffektiv i ca en veckas tid. Fick precis en sammanfattande kommentar på förra inlämningsuppgiften där man kunde få G eller U "En mycket detaljerad och välskriven inlämning! Klart godkänd!" Och det känns ju uppmuntrande. Jag kan om jag vill. Speciellt bra kommentarer fick jag på uppgifter som krävde lite mer fantasi, så jag kanske inte är så illa ute när jag anser att jag ska jobba med miljö och kvalitetslednigssystem med tanke på att uppgiten behandlade miljöledning.

Nä nu sätter jag igång med kvalitetsledningsuppgiften! Bra pepp-dag!

Fika

Näe, det där jobbet jag var på intervju för det gick ju inte hela vägen. På något konstigt sätt så känns det ändå ganska okej att jag fick ett nej, alltås ville jag det inte till 100 %. Rätt märkligt att jag fick ett svar över mail, trodde man ringde om sådant. Det gav mig iaf ett ganska dåligt intryck.
Nu sitter jag i vilket fall och knopar ihop en ny ansökan för ett annat jobb. Det är kul att skriva ansökan, när det är för något man verkligen vill. Det har ju blivit ett par nu, så att börja är inte det svåra längre =)

Jaha och idag är det tydligen kanelbullens dag, tur att jag bakade 50 kanelbullar förra veckan och har massvis kvar i frysen. Fika ftw!

Onanerad fisk?

Jag skickade ett sms till min kära sambo och frågade om dagens middag blev pannkakor eller om dagens middag blev hempanerad fisk med rårivna morötter, dillsås och koktpotatis och att han fick välja... gissa vad svaret blev? Pannkakor. Jag hade faktiskt väntat mig det andra alternativet och jag hade hoppats på det. Jag får skylla mig själv eftersom jag frågade. Pannkakor och drottningsylt är ju inte så tokigt iaf =) Förövrigt ganska kul när jag skulle skriva smset,  istället för panerad fisk blev det oanerad fisk vilket man kan läsa som något annat.

 

Men herregud va svårt det är att köpa fisk. Finns så många sorter av olika märken, märkningar och priser. Om/när man ska/vill vara medveten i sina val och så så finns det en hel djungel att ta sig genom. Jag höll i ett paket fisk utan Krav- märkning men det kändes fel i hela kroppen när jag funderade på att köpa den, spec. eftersom jag läste det här innan. Det slutade med att jag köpte den fisk som var både KRAV-märkt, MSC-märkt och Domstein miljögaranti märkt. Det känns bra.



En resa från helvetet kan jag lova!

Men oj vilken helveteresa igår från Sthlm till Norrköping. Jag är så jäkla less på allt vad tåg och bussar heter. Hur kunde allt det här hända på en och samma dag? Låt mig berätta om en dag från helvetet.

 

Jag tar Roslagsbanan in till tekniska när jag ska byta till tunnelbanan, i tunnelbanan säger farbror som stämplar biljetter på knackig svenska att min biljett är ogiltig. Jag utbrister VA?! Och förklarar att jag precis har åkt Roslagsbanan och fått remsan stämplad av konduktören. Han förklara då för mig att det fortfarande är felstämplad (det stod fel månad i stämpeln med konstiga krumelurer och hade en föreläsning för mig om romerska siffror) och gör ett kryss med bläck i min stämpel. Jaha tänkte jag och sprang ner till tunnelbanan som jag höll på att missa pga vår diskussion.

 

 

När jag kommit fram till T- centralen och ska ut ur grindarna från tunnelbanan står det ca 15 kontrollanter där, jag fattar ju då varför farbror innan gnällde om min felstämplade biljett. En annan farbror kollar min biljett för att se om jag åkt lagligt och frågar ut mig om bläck krysset i min stämpel och jag får då dra hela historian för honom. Han verkade inte tro på mig och meddelar mig att om någon gör ett kryss sådär så ska dom stämpla på baksidan så att man inte kan fuska. Jag vart irriterad då han i princip anklagade mig för att ha åkt olagligt och förklarade väldigt tydligt vad jag hade gjort, vad hans kollegor hade gjort och att han gärna fick ringa sin kollega på tekniska och fråga honom för att jag har jävligt bråttom och har inte gjort något fel. Utan det handlar om att någon konduktör har haft fel datum då han stämplade min biljett. Han skriver massa grejer på min remsa och låter mig sen gå.

 

 

 

Jag stressar vidare in på Centralstationen med alla mina grejer och ska kolla vart min tåg mot Norrköping ska gå från. Tåget står inte med på avgångstiderna, vafan det ska ju gå om 7 min tänkte jag och fick panik. Inte rätt tid fanns med och inte heller tåg numret. Mer panik. Då ser jag att det är fullt med extra personal i lysgulavästar som hjälper förvirrade människor. Jag går dit och frågar och får veta att mitt tåg inte kommer att gå och att jag får ställa mig i en hjälp kö hos SJ för att få en ny biljett. Överlycklig över detta (inte ett dugg) ställer jag mig i kön, sur som tusan. SJ, fantastiskt jäkla skitföretag. Får en ny biljett som innebar buss till Södertälje och sedan x2000 hem till Norrköping. Bara det att bussen gick om 4 min så hon sa vänligt till mig att jag fick skynda mig annars missar jag bussen. Hur lycklig va ju nu efter allt detta och dessutom så behöver jag skynda mig med resväska, axelväska och en tung kasse. Tillslut sitter jag på bussjävel och är fly förbannad över kommunaltrafik och bussar och tåg och allt vad det heter, speciellt SJ var jag sur på för det fungerar aldrig för mig när jag ska åka med dom.

 

 

Jag frågar damen bredvid mig på bussen om hon vet varför tågen är inställda för det känns ju bättre om man iaf vet anledningen till allt strul. Det visste hon, dom bygger om spåren och det fick hon veta av SJ då hon bokade sin biljett 2 veckor innan. Eeeh jaha, jag bokade min biljett igår (samma dag jag skulle åka) över internet och där stod det inget om detta strul och inte heller i bekräftelsemail eller min biljett. I min sms biljett står det klart och tydligt tåg från sthlm. Bra jobbat. Dom är ju bra på att få missnöjda resenärer iaf.

 

 

Till råga på allt va jag såklart trött efter helgens bravader och hade inte ätit något annat än en liten frukost. Jaja, väl i Södertälje så ska man tydligen stressa sig upp till tåget. Just ja SJ bjöd på Kaffe som plåster på såren utanför Södertälje station, Vafan kaffe?! Jag dricker inte kaffe och tycker drycken borde avskaffas och blev nu ännu mer irriterad (haha verkligen över larvig men ändå). Ja så efter dessa tankar jo då känner jag hur halkigt det blev under min vänstra sko, då har jag helt enkelt klivit i en jätte spya som ligger där på golvet bara för att jag är fullt fokuserad på att stressa till rätt tåg och komma upp i rätt ingång. Suck. Väl efter stressen så får jag snällt sitta på tåget 20 min innan det åker. Sen kom jag fram och hem, tur det. Resen av kvällen var mycket bättre kan jag lova!



Dagens i-landsproblem

Idag är det fullt upp så att säga. Starx ska jag in till gamla stan för att gå på brunch hos farfar, direkt efter det ska jag hem till Catte för att äta middag och dricka vin med fina vänner, sen vet jag inte alls vart kvällen slutar det återstår att se helt enkelt.

Dagens i-landsproblem: Strumpbyxor. Det är snyggt men jäkligt oekonomiskt. De används en gång och sen är det en maska i dom. Hur bra? Ja, så nu måste jag gå och köpa ett par nya för 80 jäkla kronor!!!!! Fy va dyrt. Fatta vilka helgkostander man har om man ska åka kommunalt 2 zoner i sthlm tur och retur och använda stumbyxor. Ne fy. Nä taxi och skinnbyxor ftw ( håller i längden, iaf byxorna)! Eller juste, jag är ju miljövetare, jag får nog ta det första alternativet med resa och sluta använda stumpbyxor.
Ölrumpekycklingen. Prova!

RSS 2.0