Stavmixer

Hur lycklig är jag inte jag, jag har fått en stavmixer =) Woho. Tack mamma.

Missbruk

Att vara hemma hos mamma betyder att vara konstant mätt. Denna gången är inget undantag. Hur kan man ha så mycket mat hemma? Och ost, det är ju lyx men farligt.  Farligt är det iaf när man släpper fram en ostoman...Jag och Johannes har sällan ost hemma, lika bra det för jag missbrukar det bara.

På tal om att äta saker, igår var det en människa som lyckades med konsten att smaska megahögt på bussen mot Sthlm då hon åt vindruvor. Hur lyckas man smaska när man äter vindruvor?! Det var faktiskt imponerande högt och vidrigt. Jag är allergisk mot smask, hur svårt är det att låta bli att smaska och att tugga med munnen stängd?


Bajsplugg

Varför tar jag inte bara och gör mina uppgifter i kursen? Det är 6 st. Än är ingen gjord, nu får jag skärpa mig. Jag började läsa, men sen ringde telefonen och jag kom av mig helt.  Om någon vill ge mig ett jobb så är det välkommet. Vill inte plugga mer! Har inte heller fått svar ännu från intervjun jag var på förra veckan, det promenerar på mina nerver med spikskor. Om jag får ett jobb snart så tror jag att jag skulle bli lugnare och få mer ro. Just nu är det bara kalabalik i huvudet. Nä, om jag skulle kolla upp lite recepet inför morgondagens middag. Nä juste plugga var det...kuuul.


Jag var tuff och dom andra hade panik

Jo, sen på den här underbara resan idag så var det visst bilköer som var en miljard kilometer långa. Tydligen var det en olycka igår på E4an, 2 långtradare i en krock och 600 liter diesel som läckte ut och förstörde vägbanan. Så jag som precis hade slumrat tlll efter att ha frigjort mig från klaustrofobin vaknar av att bussen gör en jättesväng och sedan står still, i skogen. Gamla E4an nästa. Stora vägen mellan Nyköping och Södertälje var avstängd. Folk i bussen får lite lätt panik och skruvar på sig. Själv var jag lite mer häftig,  drog upp solbrillerna på huvet, kollade mig omkring, surfarade på nätet och tog reda på anledningen till detta (som jag inte visste då), drog ner solbrilerna igen och dundrade på med Infected mushrooms - Insane (och hoppades på att nån skulle höra att jag lyssnade på hård musik) och verkade oberörd av kaoset som tydligen alla andra drabbats av. Åh va löjlig jag kände mig då, men jag kan tro att andra tänkte "hon tror att hon är astuff". För att förstå hur löjlig jag egentligen var måste man veta vilken låt det är. Ni kanske inte fattar iaf, jag hade kul åt det. Haha. Egentligen var jag megairriterad över förseningen på en timma, men det pratar vi inte högt om, för det gjorde jag på fb.

 

Förövrigt kul att farbrorn, snett framför mig, i 70 års åldern sitter och läser aftonbladet i pappersform…Jag kunde inte låta bli att tänka att han sitter och läser gamla nyheter, jag läser dom nya i min smartphone. Dom nyheterna jag läste på nätet då kommer han få läsa i morgon. Han kanske inte bryr sig egentligen, men en tanke som var ofrånkomlig.

 



Jag är en hemsk människa

Det står ju inte riktigt rätt till i mitt huvud idag. Idag drabbades jag av klaustrofobi på bussen... Varför? Jo det var av den enkla anledningen av att sätet framför mig var tillbaka lutat, alltså 1 dm närmre mig än en säte som inte skulle vara det. Där satt jag och mådde illa pga. detta Hur löjlig är jag inte? I Nyköping hoppade det av folk och jag kunde då byta plats där sätet var 1 dm mer upprättat. Herregud. Jag själv drar alltid bak sätet så mycket jag kan, helst utan att fråga personen som sitter bakom mig.

 

En gång hände det att jag gjorde detta och tjejen bakom hade en kopp brännhett kaffe på ett sådant där litet bord som sitter fast på sätets rygg, jag kan ju meddela att det kaffet var inte kvar i muggen efter att jag hade gjort mig bekväm i min stol... vilken hemsk människa jag är. Jag måste börja tänka på det här när jag reser.



Ladda om

Nu har jag packat färdigt. Bara datorn kvar. Snart Sthlm.
Jag hoppas på att komma tillbaka till Norrköping med en rejäl mängd positiv energi. Man kan behöva det ibland, ladda om. På lördag vankas det middag med fantastiska människor och det kan ju inte bli dåligt på något sätt och av det bland annat kommer nog energilagret byggas på. Innan middagen ska jag även på brunch inne i gamla stan. Men en dag i taget, först ska torsdagen avslutas med förhoppningsvis hemlagad mat av mamma.

Torsdag

En dag med total förvirring i mitt lilla huvud.
Nu är det iaf dags för att packa väskan, laga lunch och sen invänta att gå till bussen som ska ta mig till sthlm!
Jag blir lite störd eftersom jag fortfarande inte har fått det samtal jag sitter och väntar på varje minut...
En bulle på det så känns det lite bättre.

Halv åtta hos mig

Programmet "Halv åtta hos mig" får mig alltid på strålande humör.
Jag funderar ofta på vad jag skulle laga om jag var med, jag har ännu inte kommit på vilka rätter det skulle vara. Jag älskar att laga mat och har många rätter att välja på, men vad är egentligen gott enligt folk? Johannes tycker att all mat jag lagar är god. Han kallar mig mästerkock, är han partisk eller är jag grym? Sååå, vad skulle jag laga, jag återkommer när jag har ett svar.
Senaste trerätters middagen jag gjorde
Förrätt: quesadilla med parmaskinka, honung och brieost
Varmrätt: canneloni med kyckling, ricotta, svamp och purjolök
Efterrätt: hemgjord chokladpanacotta med bär

O

Austin powers på tv, det är ju alltid något såhär en onsdagskväll...
Bokade en biljett till sthlm nu, stannar där ett par dagar. Jag tror att jag behöver det.

Dryga människor

Men hjälp va dryga vissa människor är. Jag har ställt en fråga, får svar, nöjer mig med svaret men sen tas min fråga upp igen av den jag frågade och med hjälp av en annan liten äcklig person lyckas dom med diverse påhopp mot mig. Eller inte mot mig utan snarare mot mitt förslag. Någon får ett förslag och får panik och måste kasta skit. Istället för att hantera det på ett bättre sätt. Jag förklarar lugnt och får tillbaka hets. Hur kul? Kul, trevligt och fantastiskt är ord ni aldrig kommer att beröras av från mig. Små fjantar! Haha.
Hela situation var egentligen ganska kul. Det va ju inte jag som gjorde bort mig om jag säger så. Vissa borde lära sig att ta lite kritik här i livet, det är nyttigt. Jess, nu börjar dom här starka åsikts inläggen igen, jag vet att Malin kommer älska det.

Nöjd!

Sådär ja, nu är jag nöjd och pigg efter en promenix på ca 7 km. Det va värt att tvinga ut sig en sväng. Men det är fasen inte varmt ute hörrni så det gäller att gå fort så att man får upp värmen själv.
Nu blir det till att göra sig i ordning för att sen gå till Trappan och köpa biljetter till KLIMAX (festeristfest som är varje år) och sen lunch med Emma. En bra onsdag så att säga =)

Tvång

Jag har verkligen ingen lust att gå ut och gå idag...Men jag ska göra det iaf. Ett steg mot beach 2012. Motivation - väldigt låg, Vilja att nå målet - väldigt hög. Sååå, hur löser man problemet? Tvång!
Jag har hört att det finns en app till blogg.se nu, men bara till iphone. Hur kul är dom? Livets skämt! bara till iphone? Gör en till andriod också, nu!

Durkslaget

Mätt, trött och nöjd! Min pappa kom förbi Norrköping och tog ut mig och Johannes på middag. Durkslaget blev det. Supermysig restaurang, god varmrätt och kass efterrätt. Men själva restaurangen är supermysig och jag kan verkligen rekomendra folk att gå dit, men beställ inte citronpanacottan till efterrätt. Efter all mat såhär så känns det himla bra att jag och Sofia var på en promenad tidigare idag. Träna i morgon. Jag ska börja ta slut på mig varje dag nu så kanske jag kan sova ordentligt om nätterna, bra plan va?

En härlig bild från Fannys 25 års fest i sommras.

Ring!

Om det är något jag är dålig på och ogillar så är det att vänta. Jag verkligen avskyr att vänta.
Framförallt så är det jobbigt att vänta på svar på saker och ting. Mer gärna ett negativt svar än inget. Återkoppling är viktigt. Jag är otålig och borde som sagt lära mig att ha lite mer tålamod. Än är det ju ingen kris. Det går bra att ringa mig nuuuuu. Ring, ring, ring!

Kanelbullar och ISO 9001

Just nu sitter jag och väntar på att degen ska jäsa, jag håller på att baka kanelbullar.

Idag tyckte jag att det var en ypperlig idé för kanelbullebak.

Jag har nog inte bakat kanelbullar sen hemkunskapen i 7an (?) När hade man hemkunskap?

Jag har ju tagit det här med att baka seriöst, förra veckan va det bröd och nu är det kanelbullar. Vi har fortfarande massa bröd i frysen så jag kan tyvärr inte baka mer bröd just nu så då fick det bli bullar!

Den som är fikasugen är välkommen =) Kanelbulle och mjölk samt högläsning av ISO 9001?

Det är just det jag ska göra idag, baka och läsa ISO 9001. Nu kör vi! Om det är intressant? JA!



Tummen ner för spotify och FB

Nu rann bägaren över för mitt tålamod med spotify så jag avslutade mitt premium konto.

Jag blev sjukt less på att det dyker upp på fb vilka låtar jag lyssnar på i spotify utan att jag ens har installerat att jag vill ha det så. Jag är inte ett dugg intresserad av vad andra personer lyssnar på i sin spotify. Jag skiter totalt i det. Jag vet att vissa tycker att den här funktionen är toppen men jag är ledsen jag gör verkligen inte det. Dessutom så upptäckte jag för någon månad sen att jag fortfarande har premium konto på spotify och alltså betalar för skiten...Jag skulle bara ha en månad. Så nu i all denna irritation så stängde jag av funktionen på fb och sa upp mitt premium konto. Dessutom så krånglade spotify väldigt mycket igår för mig. Just nu får dom tummen ner! Det får även FB.


Studentliv vs Vuxenliv

Jag har sovit en hel natt! Det är ju helt fantastiskt, som jag har nämnt tidigare så har jag sovit väldigt dåligt de senaste nätterna och därför var jag så himla glad när Johannes ringde och väckte mig kl 10 idag och jag inser att jag har sovit ostört hela natten. Så därför var jag värd den här sovmorgonen. Nu kan jag plugga effektivt hela dagen.
Det är en stor skilland på hur mina vänner lever i Norrköping och Stockholm.
Det är verkligen studentlivet och vuxenlivet. Studentlivet innehållandes, hyesrätter, studentrum, kårhuset, heldagarsfest ångest inför nästa pluggmomenet, festerier, CSN osv. Det har sin charm. Och sedan vuxenlivet med bilar, barn bostadsätter, egna företag, hus och renoveringar. Det är så himla olika och ändå så verkar båda liven vara helt fantastiska. Jag känner mig lycklig då jag har förmånen att få leva båda dom liven. Just nu är jag såklart fortfarande inne i studentlivet.

Mobilen

Skräpmat till middag, bättre va det igår när mamma hade lagat helstekt fläskfilé och hasselbackspotatis och det bara va att sätta sig vid bordet och äta.

 

I morgon kan det komma ett kul samtal, det kan också komma ett mindre roligt samtal... eller någon av de andra kommande dagarna. Hur som helst så vågar jag inte ha telefonen långt ifrån mig den kommande veckan och den får absolut inte vara på ljudlös... som om detta skulle va nån skillnad från någon annan båt... BÅT? Nu skrev jag båt för att dom sa båt på teven, snacka om lättdistraherad. Ja iaf, det är väl ingen skillnad från någon annan vecka gällande mobilen, har den alltid nära. Undra om alla är som jag när det gällen mobilen. Jag har med den på toa, när jag diskar och tvättar. Idiotiskt och konstigt,. Jag borde lära mig att hantera min separationsångest från telefonen.



Ensam

Ensam en södagskväll i Norrköping, what to do, what to do?

Drömvänner

Sådärja, då är jag tillbaka i kära Norrköping efter ett par dagar i Åkersberga.
Igår va vi på inflyttningsfest, så himla kul. Det va så länge sen jag träffade många utav dom som va där.
Många är gravida, andra har träffat nya killar och massa annat spännande. En toppenkväll med goda drinkar, fina vänner i en mycket fin lägenhet.
Jag har drömvänner, så är det! Det va så kul att träffa dom så jag ska åka tillbaka nästa helg tror jag. Tänk vilken lyx att jag har drömvänner i både Åkersberga och Norrköping.

Åkersberga

Men godmorgon bloggen!
Vaknade upp i Åkersberga idag, sedär. Nu är det tredje natten i rad som jag sover sjukt dåligt :S
Idag blir det plugg på dagen, lite shopping i det nya centrumet och sen inflyttningsfest hos Kicka och Christian ikväll. Det ska bli kul att se alla igen!
Hello Berga, jag är här nu!

Texas Longhorn

Efter en lunch på Texas Longhorn känner jag mig absolut inte smal eller hungrig.Nu är det soffläge med datorn och telefonen så jag kan spela Wordfeud och göra andra produktiva saker.En riktig soffpotatis är jag idag, jag behöver verkligen något att göra, haha. Borde plugga men idag vet jag att jag inte kommer få något sådant gjort.Istället har jag innan lunchen vart på stan och fixat lite presenter och så. Den typen av saker gäller för mig idag.

 

Ikväll blir det Sthlm.

 

Denna har jag köpt till mig och Johannes idag, hoppas den smakar bra


Stenar under huden

Igår tänkte jag att jag skulle bota min träningsvärk med en promme, det blev bara värre.Inte för att promenaden kan ha påverkat att jag även har träningsvärk i handflatorna (den delen nedanför tummen och precis innan fingrarna börjar), men den hjälpte iaf inte det kan jag ju konstatera och träningsvärken i ryggen kändes typ som att någon hade stoppat stenar innanför min hud efter prommen. Värt ett försök iaf. Idag tänkte jag prova att bota träningsvärken med en springtur. Kan funka? Eller soffläge, vi får se. Skulle vilja ta en lunch på stan undra om någon har tid...

Pensionärer borde inte köra bil

Nu var jag precis med om en sådan där näradödenupplevelse.Jag var ute på stan och skulle gå över ett övergångsställe och såvitt jag vet så har gångtrafikanter företräde jämte mot bilister vid just övergångsställen. Iaf, jag är på väg att gå över men märker att bilen från vänster sida bara kör på alldeles för fort och att föraren inte alls har sett mig, eller skiter totalt i mig, och bara kör. När jag då stirrar argt in i bilen ser att jag att det är en relik som sitter och kör bilen, en riktigt gammal pensionär. En man som kisandes med ögonen och öppen mun (jag antar att det är för koncentrationen) sitter där bakom ratten.

 

Okej, någon gång måste man inse att det är dags att sluta köra bil pga åldern. Det borde finnas någon gräns för detta, jag vet inte hur, när eller vem som ska sätta den här gränsen men jag tycker att den borde finnas! Livsfarligt utan! Nu får ingen tro att jag ogillar pensionärer för så är inte fallet. Jag tycker att dom ofta är spännande och har massa roliga saker att berätta. Det jag menar är bara att vissa pensionärer (det är ju ett stort åldersspann här) inte borde köra bil då dom är en fara i trafiken! Men visst dom har kört bil i typ hela deras liv så det är en vana och svårt att se när det är dags att sluta, men jag tycker att dom borde tänka över säkerheten. Sen finns det ju såklart personer i alla åldrar som inte borde köra bil men det är en annan sak.

 

 



Jag vill jobba!

Jag vill inte plugga, jag vill jobba! Jag vill göra någon nytta. Är det min tur nu att få ett jobb? Jag tycker minsann att det är min tur. Jag borde sitta och skriva en riskanalys, till ett beslutsunderlag, för att ta fram de nödvändiga IT-system och arbetsrutiner som behövs för att etablera en e-handels site för försäljning av livsmedel och andra dagligvaror...(låter spännande?) Men jag vet att det här är bara en uppgift i en kurs, Praktisk projektledning. Jag vill göra saker på riktigt! Så istället för att plugga så sitter jag tydligen och skriver såna här viktiga saker i min blogg...bra. Det mesta som snurrar i mitt huvud just nu är "jobb".



Stel-som-en-pinne-mästerskapen

Tänk vad lätt det är att tappa respekt för någon och hur svårt det är att bygga upp det igen. Att rasera respekten går fort. Det gäller samma sak med förtroende. Att tappa förtroende för någon går fort men att bygga upp det igen tar oftast lång tid och är svårt. För inte så länge sen tappade jag ganska mycket respekt för en person. Där av jag har de här tankarna tror jag. Inget viktigt egentligen, men att åt ena hållet går det så fort och åt andra tar det så lång tid. Kanske grundar sig i att en backe alltid har en uppför och en nedförsida? =)

 

 

Well well, idag är kroppen med och tävlar i "stel som en pinne mästerskapen". Vilken träningsvärk jag har, åh så skönt! Det är värt att inte kunna klia sig på ryggen och att inte kunna sätta sig normalt på toan för träningsvärk är bra. Jag kanske borde ringa någon som jobbar inom vården och be dom smuggla en vuxenblöja till mig så jag slipper plåga låren och ljumskarna för att gå och kissa... Vacker syn.


minnen

Lite härliga bilder från studentlivet, vilka minnen!
Mitt kära Phesteri
När Madde plågar mig under DÖmD med kittling
Jag skrattade så jag fick magrutor tror jag
Feint duh! SOF i Linköping
Utklädnad till personalfesten på kårhuset

Skakis

Herregud, nu har jag vart på stan och slagits med Emma (vi har vart på Friskis och gått på box pass).
Jag är redan nu skakis i armarna och händerna, men det är så värt det. På riktigt jätte skakis. Box pass är sjukt kul och jag hoppas att det kommer fler pass snart.
Förresten så längtar jag mycket till helgen, då blir det besök i Åkersberga och inflyttingsfest!

Känner mig bra!

Jag har precis vart på intervju för ett jobb. Det kändes väldigt bra och det var en kul och trevlig intervju. Så nu är det bara att vänta och se helt enkelt. Dom sammanfattade intervjun och berättade positiva saker med mig och hur jag betedde mig under intervjun, kul! Jag vet att jag inte kunnat genomföra en bättre intervju än jag gjorde så jag känner mig nöjd. Dom verkade nöjda. En kommentar jag kommer leva på länge " du ger professionella och fyndiga svar på alla typer av frågor vi ställer, imponerande har du vart på många intervjuer" Nä det har jag inte...mihiih. Kan det här vara mitt första miljöjobb? Vi får se.

Jag känner mig glad och bra just nu iaf.



Intervju

Tja, jag ska på arbetsintervju idag.
För ett miljöjobb. Ska bli intressant att höra mer om tjänsten och träffa en chef som tycker miljö och sånt är viktigt!
Kanske inte leder till nått, kanske inte är nått för mig, men hoppet det finns där!  Kul ska det bli!

Onsdag

Ibland känner jag mig som Jim Carrey, inte för att jag är alls i närheten lika kul som han eller rik utan när det gäller grimaser och så. Jag är fruktansvärt bra på att göra fula grimaser, sådär overkligt bra. Speciellt härligt att göra grimaser är det såhär på morgonen när man sträcker på sig, tar i i hela kroppen och sträcker ut och grimaserar med varenda muskel i ansiktet. Jag är sjukt fin när jag gör det. Jim Carrey är fruktansvärt bra på att göra grimaser. Någon mer som ser likheten här?



Drömsoppa!

Med insipiration från Sofia så har jag och Johannes bakat bröd. Fyra limpor grahamsbröd, jo man tackar. Fyyy så gott det var! Nu ska jag baka bröd ofta och Sofia ska vara min brödcoach, hon är bra på det där. Lagade även en soppa med bla kyckling, saffran fänkål och apelsin. God mat gör mig glad, hemlagad mat gör mig glad. Jag skulle trivas som kock, förutom arbetstiderna då. När jag var liten ville jag bli kock, men min pappa varnade mig för arbetstiderna. Jag är såhär i efterhand glad för att jag lyssnade på honom. Jag vill ha ett 8-17 jobb och lediga helger när jag blir stor. Men laga mat såhär på fritiden, det är så himla kul! Det gör mig verkligen glad. Det intresset har jag kanske fått från mamma som ofta lagar massa rolig mat.

Men alltså prova det här drömreceptet på kycklingsoppa! Jag gjorde utan lagerbladen.
Vårt fina bröd =)

Stuvade makroner

Stuvade makaroner och köttbullar är sjukt underskattat måste jag säga.
Det borde va en lag på att äta det minst en gång i månaden så man inte glömmer bort hur gott det är.
Jag är förvrigt grymt bra på att stuva makroner, igår lyckades jag göra perfekta enligt min sambo. Det måste ju ändå klassas som lycka.

Ganska härligt

Sitter och plugar miljö och kvalitetsrevison såhär på morgonen, ganska härligt faktiskt.
Har två uppgifter kvar att göra på inlämningsuppgiften och det känns absolut inte omöjligt eller jobbigt på något sätt.
Med det här uppgiften känns allt kul och jag är redan pepp på att få tillbaka kritik efter att ha lämnat in min uppgift för att se om jag har gjort uppgifterna bra och vad jag borde tänka på mer. Jag älskar konstruktiv kritik! Ja Ja JA vilken dörmkurs jag läser! =) Många kanske tror att jag är ironisk, men det är jag verkligen inte.

Vill ha ett jobb

Jag söker ju som bekant jobb inom miljö just nu.
Det finns en intressant boll i luften, men det gäller att ha tålamod och lite tur för att det ska gå vägen, jag kan inte påverka den processen just nu. Men jag håller tummarna.
Idag har jag hittat ytterligare ett väldigt megaintressant jobb som jag absolut skulle kunna tänka mig att ha och som jag verkligen vill ha! Jag vill, jag vill jag vill! Det är exakt inom mitt intresseområde, men hur får man ut det på bästa sät i cv och personligt brev... Jag har gjort mitt bästa för att försöka få fram det iaf. Nu håller jag tummarna.
Dom här två jobben hoppas jag allra mest på, ge mig lite flyt!

Vackert

Kolla va snygg jag va i lördags, det är jag i röd slips och fluff på huvudet.
Den här biden har jag snott från Lisens blog

Kritik mot programmet

Hjälp, klockan är redan halv 2.Tiden går fort då man pluggar flitigt, det är bra. På min distanskurs har jag lärt mig så himla mycket om miljöledningssystem, och kursen har princip bara börjat. Jag trodde att jag kunde det här sen miljövetarprogrammet men det fick jag bekräftat att så var ju inte fallet. Jag kommer inte håg mycket alls och så här noggrant som jag måste läsa och jobba med standarden nu var vi inte ens i närheten av på programmet.

 

Det finns mycket att säga om miljövetarprogrammet, men en sak måste de ju fasen ändra, nämligen att sätta bättre kunskapskontroller på studenterna. Jag inser ju nu att jag kunde ju egentligen inget om ISO 14001 innan jag började min distanskurs på Luleå universitet, hur kunde jag bli godkänd på dom momenten förut på miljövetarprogrammet?

Jag har känt den här oron som blev bekräftad nu efter många moment på programmet, visst har man lärt sig något, men mest troligt inte tillräckligt för att säga att man har koll på området…Lite oroväckande.  Men vilken tur att jag läser den här kursen nu på distans så jag skaffar mig "ordentlig" kunskap och inblick i ett av områdena jag tycker är intressant iaf. Ja, jag är lite pessimistisk nu, men jag blir ju sur när jag upptäcker sånt här. Min utbildning, min framtid, ett stort CSNlån klart man vill känna att man lärt sig ordentligt då.


Ont i håret

Oj, idag har jag haft ont i håret efter gårdagens bravader.
Men jag har haft en bra dag må jag säga.
En promenad i trevligt sällskap runt strömmen och sen filmmys hemma hos mig med två fantastiska vänner.
Nu är jag helt utmattad efter allt soffhäng så nu måste jag kanske försöka släpa mig mot sängen...helst ska jag landa i sängen, det är mitt mål för dagen.
Jag tänkte på en annan sak när jag kollade på barnprogram på tven idag, varför har alla teckande djur ofta olika dialekter? Dom snälla lugna pratar norrlänska och de knäppa glada pratar göteborska osv. Roller satta efter specifik dialekt eller tvärtom månne?

Riktad reklam

När jag satt och titta på tv i morse så reagerade jag lite på reklamerna...

Ta Dove reklamen tex för dusch creme, i den reklamen är det endast kvinnor med. Är det bara kvinnor som behöver återfukta huden och känna sig frächa? Har män det automatiskt i sin hud kanske eller tror dom att män inte bryr sig om de har en sträv och kliande hud? Eller kan det vara för att dom tror att det är kvinnorna som handlar? Sjukt riktad reklam iaf.

 

En annan sak är att det är oftast är mäns röster som används till bakgrundsrösten till reklamer och liknande på tv, en sån där mörk och lugn röst, är det bara jag som tänker på sånt här? Är man kanske bättre på att tala, eller lyssnar vi människor mer på männens röster?

Bara lite funderingar...

 



Dodgeball

God morgon, är jag riktigt vaken än?
Studentlivet är allt bra konstigt. Eller?
Igår va det dags för Norrköpingsspelen Dodgeball 2011. Det innebar en ljuvlig frukost bestående av mannagrynsgröt och minttu med 12 andra glada själar...
Sen spelade vi alltså spökboll i ett par timmar med allt vad det innebär. Avguda mangon och annansen, skrika VA åt alla regler, kasta sig i leran/gräset för att införskaffa veckans blåmärken, tappa bort pengar för att sen hitta dom i fickan, klaga på domsluten, försöka muta dommare med minttu, hetsa folk som lätt blir arga och allt annat som man gör när man idrottar en lördag i folkparken. Låt mig tillägga att det inte är jag som gjort alla dessa saker, utan detta va endast ett litet urval av vad som faktist hände igår.
Alla vi var klädde så här
För dom som inte pluggar kan nog studentlivet verka ganska knäppt, men för dom som är mitt i det eller har varit det så är det faktiskt inget märkligt alls. Som damen i 70 års åldern vi mötte igår när vi var klädda som på bilden, hon va så lycklig över att se oss och berätta att hon själv hade vart student en gång. Hon klappade oss på fluffet och önskade oss lycka till. Söt.

Det är okej

Jag älskar när jag går ut i knutpunkten i bomull (en plats på campus med oftast mycket folk) med uppknäppta byxor för att jag är så van att plugga hemma...Jag hade suttit ensam i ett grupprum innan och skulle gå till toaletterna för att fylla på vattenflaskan och i ett grupprum ensam tycker jag att man får bete sig lite som man vill. Men kom igen, kan man inte få göra så då? Iaf på fredagar, ska vi säga att det är okej att gå med uppknäppta byxor i skolan? Bra!

Idag hade jag förmånen att bli bjuden på lunch, man tackar. Lunch på Texaslonghorn är inte speciellt tråkigt.



Lurad?

Det roliga med att jag bloggar nu, är att jag kan kalla mig bloggerska. Sjukt tufft. Jag behöver inte längre söka jobb inom miljö, jag är ju bloggerska. En annan kul sak är att jag många gånger har kritiserat folk som bloggar för vad är vitsen med det? Vitsen? Är sjukt kul, eller det är meningen att vitsar ska vara kul, så jag antar att anledningen för att blogga är för att det är kul. Ja? Men här sitter jag med en blogg igen och jag får skriva precis vad jag vill...

 

Jag vill börja med att skriva om rosa datorer, det är ett hett ämne.VARFÖR och åter varför säljs rosa datorer? För att ge frikort till folk att missbruka uttrycken "typ" Lixom" "ba" och "kjamiz"?

Iaf, denna försäljning har resulterat i att jag har en rosa dator, ofrivilligt. Låt mig förklara. Häromdagen hämtade jag ut mitt HP paket, väldigt lycklig att jag äntligen skulle få ha en fin fungerande dator. Jag studsade lyckligt hem med paketet i famnen och öppnade det direkt när jag kom innan för dörren. Jag kan tänka mig att mitt leende gick från att ha suttit fast i båda öronen till att bli ett stort O...Min nya dator är helt enkelt rosa! Rosa?! hur kunde det här hända, jag skulle ju ha en svart dator eller iaf en i borstat stål! Jo felet ligger såklart hos återförsäljaren, det är inte mitt fel. För det första har dom bestämt sig för att sälja rosa datorer och för det andra står det ingenstans att datorn är rosa och för det tredje framgick det inte alls på bilden at datorn skulle vara just rosa. Vilket lureri! Jag har blivit lurad.

 

Men egentligen så är det inte så farligt för den är inte rosa, den är pärlemo och faktiskt väldigt fin. Men den chocken, att den inte var svart eller i borstat stål, gjorde att jag just då såg datorn som chock-rosa. Men borde inte färgen skrivas ut på en produkt?

 



Det är tydligen dags igen

Igår satt jag på Kårhuset Trappan med ett par kompisar och åt mat och drack öl, en perfekt torsdags aktivitet. Det visade sig att samtliga tjejer bloggar och många minuter igår tillägnandes just samtalsämnet "att blogga". Summan av kardemumman blev att jag bestämde på uppmuntran av de andra att jag ska börja blogga igen.

Jag ska skriva en sån där blogg som inte har något viktigt innehåll för någon annan, som inte är språkligt korrekt, jag ska skriva en blogg om alla mina bittra och glada tankar och om mitt otroligt spännande liv, Kul. Jag vet att ni har längtat! Nu ska jag börja tycka massa saker igen, på en blogg. Det blev en himla hets sist om vissa ämnen. Den som vill är välkommen att läsa.



Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0