Ge mig en chans?

Tycker att allt borde gå lite mer som jag vill. Jag har e del jobbsökningar ute nu för intressanta jobb och hoppas verkligen att någon av dem kan leda till något. Jag har sökt från skåne till norrland, vad tusan kom igen! Detta tröttar ut mig ganska rejält just nu. Jag jobbar heltid för kåren, på min lunch och på kvällarna sitter jag och letar och söker jobb. Nu i dagarna går ansökan ut så nu är det till att vänta. Jag måste ju söka jobb för det är ju ingen som kommer servera mig. Kan någon ge mig en chans iaf, jag ska ge 100 % jag lovar! =)

Dags att sätta igång den här dagen då. Bli...

2011-10-29_20_00 (MMS)

Dags att sätta igång den här dagen då. Blir en sen kväll idag igen för ikväll ska stuff ha kårpub i kårallen. Jag tror att det här blir en rolig dag. En bild johannes från när vi firade hans födelsedag.


Vårruset och blodomloppet

Jag har suttit och kikat lite på löptävlingar som jag kan anämla mig till under 2012 och har hittils spikat två jag absolut ska vara med på. Först är det vårruset 5 km den 15 i maj i Norrköping och sen är det Blodomloppet i Linköping, 10 km,  den31 maj. Jag ser fram mot dessa och ska troligen springa fler lopp än så här, såg att det va ett lopp i augusti i Norrköping igen. Till våruset blir det lag och får se om jag får med mig några på blodomloppet och bilda lag, annars kör jag själv =) Pepp, pepp ut och löpträna igen på lördag!

Tandläkaren

Idag har jag vart modig. Jag har vart hos tandläkaren och lagat hål i tanden. Jag har världens bästa tandläkare och vill aldrig byta, så det så. Ska dit om en månad igen och laga ett till litet hål, lika bra att passa på när man är igång så att alla tänder är hela och mår bra. Väldigt ovärt att ha ont i tänderna och en dålig tandhälsa. Nu blir det jobb tills sent ikväll.

Dagens positiva

Dagens positiva saker: Umgås med Johannes och träna. Resten är mindre positiva saker och hamnar på en annan lista. Nu förbereda inför träning!

Idag har jag lagat burgundisk köttgryta. S...

2012-02-26_18_08 (MMS)

Idag har jag lagat burgundisk köttgryta. Så himla god! Piffade till receptet med extraingredienser, coctailtomat och kidneybönor. Mmmmmmm! Det här med grytor är verkligen underskattat. Så länge man lagar rätt grytor såklart. Receptet finns här , prova denna! http://www.ica.se/Recept/burgundisk-kottgryta-5129/


Spelkväll

Igårkväll spelade vi brädspel hos oss, 7 pers som iprincip satt och skrattade och spela spel hela kvällen. Inte alls tokigt. Lägg till lite vin och ost och kex så har du min gårkväll i ett nötskal. En toppenkväll. Snart blir det nog en promenad men Johannes för att njuta av vårsolen.

Fyndade lite på stan, två toppar, ett par ...

2012-02-25_15_09 (MMS)

Fyndade lite på stan, två toppar, ett par svarta jeans och ett par nya stövlar. Egentligen bytte jag bara stövlar då dom jag köpte för två veckor sen gick sönder så jag fick pengar tillbaka och gick till en annan affär och köpte nya snyggare stövlar. Jag har börja tycka om gult, det trodde jag aldrig.


Strax efter 10 morse gav jag mig ut på åre...

2012-02-25_10_16 (MMS)

Strax efter 10 morse gav jag mig ut på årets första joggingtur i solen. 5 km blev det! totalt 8 km med powerwalk för uppvärmning och nervarvning. Trodde inte jag skulle klara 5 km nonstop men jooo jag sprintade till och med sista biten. Det kändes som att jag flög. Sjukt nöjd. Inte snabbast men jäkligt bra för att va jag. Men detta är bara början för i sommar ska jag springa milen. Snygg outfit va? höhö


En supergod gryta

Jag måste tipsa om en fantastisk god gryta jag lagade igår. Både jag och Johannes sätter toppetyg på den.
Dock serverade jag inte med ris utan istället gjorde jag ungsrostad potatis (hela),vilket blev hur bra som helst till. Troligen bättre. Någon kålsallad hade nog också vart toppengott til ist för potatis. Hittade receptet på recept.nu.
Köttgryta med apelsin, 4-5 portioner
600 g benfri högrev
120 g steklökar
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
1 apelsin
20 svarta oliver
4 dl köttbuljong
salt och malen svartepppar
1/2 röd spansk peppar
smör att steka i
1/2 tsk torkad timjan
(majoriteten av varorna köpte jag ekologiska, bra för hälsan och miljön)

Skär köttet i tärningar och skala löken. Bryn köttet och fräs löken i smör. Tillsätt de krossade tomaterna och buljongen. Krydda med timjan, vitlök, chili, salt och peppar och låt grytan koka tills köttet känns mört. Det tar ungefär 1 timme.


Hacka chilin fint. Riv skalet av halva apelsinen. Skala och filea apelsinen. Lägg i chili, rivet apelsinskal, apelsinfiléer och oliver i grytan strax före servering.



Tandläkaren

Igår ringde tandläkaren mig och tyckte jag skulle komma på besök, jaha tänkte jag det är nog lika bra att göra som tandläkaren tycker. Så i morse vart det ett besök för att kontrollera tänderna. Fick en mildare utskällning om att jag MÅSTE använda tandtråd...jag skaaaaaaaaa. Hon nästintill våldtog mitt tandkött med tandtråden, jag har fortfarande jätteont. Men tandköttsinflamationen ska bort så det är bara att plåga sig själv och låta det blöda och värka ett tag. Ja juste, sen upptäckte hon hål  i 3 av 4 visdomständer, så sjukt onödiga tänder. Så nu står jag i valet och kvalet om jag ska laga dem eller dra ut dom. Oh så spännande, jag vet. Attans så dyrt det kommer att bli oavsett vilket valet blir.

Helgen och skönheten är räddad. En ansikts...

2012-02-24_16_31 (MMS)

Helgen och skönheten är räddad. En ansiktsrengöring gjord på rahssoul lera, kol, sandalwood och svart socker, ett ansiktsvatten gjord på tea tree water, en bubbelbit som luktar jordgubb(trots att den ser ut som en svamp), och en ekologisk nattkräm.


Drömväder

Drömväder ute, jag gick till jobbet med uppknäppt jacka och solglasögon, det ni.
Jag fick ju njuta i hela 7 min för sen har jag suttit på kontoret hela dagen. Och så fick jag såklart njuta av vädret när jag och emma gick fram och tillbakatill lunchstället i ca 5 min.  Vara glad för det lilla eller hur var det nu?
Just nu skulle jag bara vilja vara ute och gå i solen och filosofera.

Vart är min frihet?

Just nu vill jag inte jobba mer idag. Jag ska jobba till 19....sen får jag äntligen gå och träna. Åååh frihet, jag längtar =) Lite fika på det här så.

Det här är det jag gör idag. Hittar på cas...

2012-02-21_11_15 (MMS)

Det här är det jag gör idag. Hittar på case inför kvällens möte ang rättsäker examination. Jobbelijobb


Finbesök på kontoret.

2012-02-20_12_22 (MMS)

Finbesök på kontoret.


Myslördag

Idag sov jag och Johannes till kl 12, det händer inte ofta. Båda va helt slut så det var välbehövligt. Sen blev det bautalyxfrukost i lugn och ro tillsammans. Johannes är lite krasslig så jag fick efter frukosten bädda ner honom i sängen tända ett ljus och ge honom lite vitamintabletter och vatten och lite hårmassage så han kunde få vila. Nu är han vaken igen, jaaa =) Snart blir det förflyttning till soffan och bädda upp där med täcke och kuddar och sen spendera större delen av kvällen där med tända ljus, te och god mat. En riktig Therese och Johannes dag, det är dom bästa dagarna enligt mig.

En kväll, en fredag

Sitter på kontoret på Trappan en fredagskväll och klockan är snart 10. Innan har jag käkat middag med elin och my. Nu småjobbar lite och väntar på att johannes och bandet ska spela på scenen snart. Sen blir det bums i bingen... Finns massvis med folk att umgås med ute i puben, men jag orkar verkligen inte. Ser fram mot spelningen iaf.

Just nu. Dags att ta helg snart

2012-02-17_16_38 (MMS)

Just nu. Dags att ta helg snart


En nödvändig investering i dessa vintertid...

2012-02-15_20_41 (MMS)

En nödvändig investering i dessa vintertider då huden blir som fnöske. Att jag dessutom kommer lukta gott, eller godare?, är ju även ett plus.


Johannes <3

2012-02-15_18_55 (MMS)

Johannes <3


paus

Är i sthlm några dagar, kom hit igårkväll. Behöver en paus och miljöombyte. Dock saknar jag johannes redan...

Helg

Jag måste berömma mig själv idag för att jag har vart så himla produktiv. Då kan jag ta helg med gott samvete. Jag hann dessutom dricka en öl med Amanda och Björn på fredagspuben i kårallen innan hemgång. En fin start på helgen tycker jag + ett skönt avslut på en hektiskt arbetsvecka.

Komsi komsi

Det här med att söka jobb tar musten ur mig ibland samtidigt som det kan få mig så sjukt pepp och överladdad när jag inser vilka roliga jobb det finns inom mitt område. Den dagen jag får ett riktigt jobb så vet jag inte vad jag kommer göra kanske utveckla vingar och flyga några varv runt månen, studsa omkring så polisen får hålla fast mig eller kanske bara fira utav bara helvete. Så, komsi komsi jobbet.

Just nu tycker jag att den så kallade pojkvännen ska komma hem och hålla mig sällskap denna fredagkväll för han är faktiskt saknad här hemma.

Som sagt på internat med filfak styrelsen....

2012-02-08_23_23 (MMS)

Som sagt på internat med filfak styrelsen. jag har eget dubbelrum. Herrgud vilken trevlig kväll! God mat och vin, mycket trevligt sällskap och många intressanta personer, nya kontakter, quizz och mycket mer. Universitetspersonal i olika former är verkligen trevligt att umgås med. Natti :-)


Är på villa fridhem filosofiska fakultetst...

2012-02-08_18_09 (MMS)

Är på villa fridhem filosofiska fakultetstyrelsen. Haft möte hela dagen och snart blir det middag.


Lugnt? nej nej

Har precis vart och tränat och då kan många tro att det är dags att ta det lugnt efter, men nej nej, jag ska jobba lite först. Det är inte lätt när det är svårt, men det är skönt när det går. Jag ska faktiskt krypa ner i sängen och jobba så lite bra är det iaf. Dock har jag glömt jobbdatorn på jobbet så jag kan bara göra en del hemifårn och så får jag istället gå upp en timma tidigare i morgon så jag hinner göra det sista innan jag ska iväg på internat med filfak styrelsen i 2 dagar.

Behagligt, ja.

2012-02-06_20_48 (MMS)

Behagligt, ja.


Fy favorit

Min nya favoritsoppa är numera jordärtskocksoppa, åh va gott! Alla borde äta jordärtskocksoppa, livets bästa mat just nu! Har precis vart och tränat och funderar på att kasta mig i ett bubbelbad och lyssna på Bon Iver, för ovanlighetens skull. Jag lyssnar ju aldrig på det nya albumet, bara typ jämt.

Larry Crowne och Bon Iver

Har haft en himla skön söndagskväll. Lagat två maträtter. Kyckling och rotfrukter i lergryta och jordärtskocksoppa. Sån bra terapi att stå och laga mat och lyssna på musik samtidigt. På med förklädet och på med ett bra album i telefonen på högtalare, ner med telefonen i förklädesfickan så har man musik med sig vart man än befinner sig och dessutom på lagom volym hela tiden. Så jag och Bon Iver har lagat mat ikväll. Hade tänkt att bada bubbelbad efter det men fick ett ännu bättre förslag, film hemma hos Sofia och Jonatan. En miljard bubblor eller två fina vänner, valet var lätt. Vi såg Larry Crone, lättsam söndagsfilm =0)  Jag är nöjd med denna dag.

I morgon är det tydligen en ny vecka och jag räknar med att inkorgen slår mig med en rak höger i morgon bitti, eller rättare sagt jag vet att den kommer göra det för jag råkade öppna jobbmailen tidgare idag...;)

Kyckling och rotfrukter i lergryta. Ska bl...

2012-02-05_18_57 (MMS)

Kyckling och rotfrukter i lergryta. Ska bli spännande och de hur det blir. Premiär för lergrytan. Nu blire till att laga soppan.


Tjoho, paket till mig!

2012-02-05_18_32 (MMS)

Tjoho, paket till mig!


Ridlektion

Funderar på om jag kanske ska boka en ridlektion eller två för att se om jag verkligen vill börja med hästar igen eller om det bara är en fixidé jag fått för mig. För just nu så vill jag börja hoppträna. Åh det skulle vara så himla kul. Jag känner att det ä ett intresse som jag verkligen borde ta upp igen. Så att boka en lektion eller två kanske inte är så tokigt?

Så jäkla ospännande...Vill att det ska stå...

2012-02-05_16_34 (MMS)

Så jäkla ospännande...Vill att det ska stå typ plocka kokosnötter, nattbad i havet och bygga en ny bungalow på min lista istället


Så himla skönt

Det blev Bio med Emma istället. Så himla mysigt och så himla bra film vi såg. En gång i Phuket. Jag skrattade verkligen rakt ut. Charmig film och peter Magnusson och David Helinius är ju så himla bra.
Nu fortsätter resten av helgen, så himla skönt.

Stressa ner

Jag ställde in vinprovningen för min del. Pratade precis med tjejerna som va där och de har precis hällt upp första glaset. Dom kommer ha jätte kul. Jag får vara med på nästa provning helt enkelt. Jag måste ta hand om mig själv den här helgen och stressa ner, träna och bara vara lite. Det jag gör ikväll är ist att sitta i min ensamhet och äta guacemole och majschips och tar igen veckans tv4 play med alla halv åtta hos mig-avsnitt för veckan, gladiatorerna och biggest loser...nu är det bara biggest loser kvar så vad jag ska göra sen blir nästa problem. I-landsproblem. Jag har det ganska bra med andra ord. Snart dags för en kopp te och krypa ner under filten och hoppas på att Johannes kommer hem och håller mig sällskap.

Fredaaag

Ouuufff, fredag så himla skönt må jag säga!
Ikväll står det det vinprovning på schemat, jag tror att vi blir ganska många. Kommer bli kul.
Snart blir det lunch med Emma för lite extra fredagsstämmning och sen några timmars arbete till innan raketen går i mål så att säga.

Snart helg

Idag har jag mått bättre och vart och jobbat.
Träffat på Mip-styrelsen och sen vart och tränat.
Motivatonen är fortfarande inte helt med mig, spec inte när det gäller träning just nu. Men det kommer nog snart igen. Snart är det helg!
Annars då livet?

SMS-inlägg

2012-02-02_17_54 (MMS)


SMS-inlägg

2012-02-02_17_54 (MMS)


Hos doktorn

Idag har jag vart hos farbror doktorn och blivit diagnostiserad. Kroppen är en häftig makaper.
Bra syrehalt i blodet, bra blodtryck och lungor osv men diagnosen lyder: Stress!
Doktor: du kan få lugnande piller, du borde ta dom
Jag: Va, näe! Piller känns inte helt okej
Doktor: men du kommer bli lugnare och inte lika stressad, det kommer kännas bättre
Jag: och jag kommer vara mer eller mindre drogad, hehe
Doktor: Du gör som du vill, men jag rekomenderar
Jag: mmm, vill ju inte känna mig som ett lejon på savannen som ska bli nersövd för att transporteras till zoo. Det blir inga piller, men tack ska du ha.
Blir hemma idag och jobbar lite. Kul onsdag

RSS 2.0